Nog geen terras bij Groene Smaak / Groeneveld Eten

Het is het beste terrasweer ooit, maar in Zaandijk blijft het een beetje behelpen.

De Vijf Broers is failliet, de Smuiger is overdag dicht en De Groene Smaak aan de Lagedijk heeft het terras voorlopig gesloten. Alleen Proeflokaal De Kruis heeft een terras.

De vorige eigenaren van De Groene Smaak exploiteerden wel een terras, maar hadden daarvoor geen officiële vergunning aangevraagd.

Groeneveld Eten, de nieuwe uitbater van De Groene Smaak heeft dit voorjaar het terras voor korte tijd geopend maar pas toen bleek dat dit niet zonder vergunning mogelijk was.

De eigenaren willen ‘lichte horeca’ exploiteren en moeten daar een vergunning voor aanvragen, ook voor het gebruik van een keuken met catering en workshop-activiteiten.

Die vergunning is inmiddels aangevraagd, maar als die is verleend kunnen omwonenden eerst nog bezwaar aantekenen. Tot de complete vergunning rond is, blijft het terras dicht.

Linda van Brederode van Groeneveld Eten verwacht niet dat het terras dit jaar nog open gaat “al hadden we dat graag gewild”. Ook verwacht ze dat omwonenden bezwaar aan zullen tekenen, “maar er zijn de afgelopen drie jaar nog nooit klachten geweest, en om 6 uur doen we de zaak keurig dicht”.

De uitbaters hebben het ook zonder terras druk genoeg, maar met was inderdaad nog leuker geweest, vooral in deze warme weken.

Het een streepje door de rekening van de cateraar die op de website in februari nog aankondigde met “het gezellige terras” uit te gaan groeien tot een grote speler op het gebied van catering en events in de regio. In 2016 dus maar.

Hieronder eerst de oude situatie (foto Google Maps, september 2014).

groene smaak

En de huidige terrasloze Groene Smaak…

groenesmaak

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Greet Bos

  Wat een bureaucratie weer. Zo wordt elk leuk initiatief om zeep geholpen.
  Hoop dat het snel voor elkaar komt.

 • F. Vogel

  Echt Zaanstad!
  Geen terras in Zaandijk?
  O,ja; We moeten natuurlijk naar de Zaanse Schans, met de schandelijke parkeer tarieven.

 • Paul

  Wellicht dat Linda zelf hier iets over kan zeggen, maar wat ik heb begrepen is het niet de gemeente maar zijn het omwonenden. Wellicht kunnen mensen eerst zich goed laten informeren voordat ze een oordeel vellen …..

 • Martha Stelling

  Wat jammer,ik vond het ook al zo gek!
  Je zit er zo lekker,verdorie moet toch mogelijk zijn!
  Voor uit Zaandijkers en gemeente Zaanstad, niet zo flauw!
  Succes Jeroen en Linda.
  Groeten Martha Stelling.

 • Zaandijker

  Ik heb begrepen dat de gemeente inderdaad heel welwillend is met het verstrekken van de vergunning. Er zijn buren aan de overkant en dat zijn azijnpissers. Zij dienen overal bezwaar tegen in en zijn de boel aan het vertragen. Schandalig dat dit kan, het ondernemen wordt je zo erg moeilijk gemaakt. Zielige mensen die buren.

 • Berry van Adrichem

  Er is toch een terras direct naast Groeneveld Eten, bij Proeflokaal De Kruis? Het terras bij voorheen De Vijf Broers zal ook wel weer open gaan als alles daar is opgeknapt. Ik snap die buren wel, 3 terrassen naast en tegenover elkaar is toch veel te veel van het goede. Zaandijker heeft zeker aandelen in Groeneveld Eten.

  • De Orkaan

   Dat van het terras bij De Kruis staat ook in het artikel.

  • Zaandijker

   Nee hoor, geen enkel belang bij Groeneveld Eten. Ik gun ondernemers die risico nemen en het beste voor hebben met de regio gewoon een gezonde boterham.

   • Berry van Adrichem

    Jammer dat die buren in het kader van hoor en wederhoor nog niet hebben gereageerd maar om ze nou gelijk uit te maken voor ‘azijnpissers’ en ‘zielige mensen’ lijkt mij wat ver gaan. Het feit dat er bezwaar kan worden ingediend geeft aan dat Groeneveld deze zaak niet op de rit heeft. Zou er zelf -als zelfstandig ondernemer- toch ook de neten in hebben als ik privé naast die 2 terrassen die er al zijn, nog een extra terras voor m’n kiezen krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *