Het is het beste terrasweer ooit, maar in Zaandijk blijft het een beetje behelpen.

De Vijf Broers is failliet, de Smuiger is overdag dicht en De Groene Smaak aan de Lagedijk heeft het terras voorlopig gesloten. Alleen Proeflokaal De Kruis heeft een terras.

De vorige eigenaren van De Groene Smaak exploiteerden wel een terras, maar hadden daarvoor geen officiële vergunning aangevraagd.

Groeneveld Eten, de nieuwe uitbater van De Groene Smaak heeft dit voorjaar het terras voor korte tijd geopend maar pas toen bleek dat dit niet zonder vergunning mogelijk was.

De eigenaren willen ‘lichte horeca’ exploiteren en moeten daar een vergunning voor aanvragen, ook voor het gebruik van een keuken met catering en workshop-activiteiten.

Die vergunning is inmiddels aangevraagd, maar als die is verleend kunnen omwonenden eerst nog bezwaar aantekenen. Tot de complete vergunning rond is, blijft het terras dicht.

Linda van Brederode van Groeneveld Eten verwacht niet dat het terras dit jaar nog open gaat “al hadden we dat graag gewild”. Ook verwacht ze dat omwonenden bezwaar aan zullen tekenen, “maar er zijn de afgelopen drie jaar nog nooit klachten geweest, en om 6 uur doen we de zaak keurig dicht”.

De uitbaters hebben het ook zonder terras druk genoeg, maar met was inderdaad nog leuker geweest, vooral in deze warme weken.

Het een streepje door de rekening van de cateraar die op de website in februari nog aankondigde met “het gezellige terras” uit te gaan groeien tot een grote speler op het gebied van catering en events in de regio. In 2016 dus maar.

Hieronder eerst de oude situatie (foto Google Maps, september 2014).

groene smaak

En de huidige terrasloze Groene Smaak…

groenesmaak