NOOTbus in nood

Vrijdagmiddag – 26 mei – is omstreeks 14.00 uur een taxibus op de Prins van Oranjestraat in Wormer vol gas tegen een gevel gereden.

Bij het achteruit uitparkeren is de bestuurder vermoedelijk door een foute handeling vol gas achteruit tegen een geparkeerde Opel Zafira aangereden. Vervolgens is hij met Opel Zafira en al tegen de gevel van een seniorencomplex doorgeschoten.

Door de enorme klap zijn beide auto’s ook weer ruim een meter van de muur afgeschoten. De bestuurder van de taxibus is door ambulancepersoneel nagekeken en kon zijn weg vervolgen. De gevel is flink beschadigd en ontzet geraakt. Een inspecteur van bouw- en woningtoezicht komt de schade opnemen en beoordelen of de gevel eventueel gestut moet worden.

Omdat het in eerste instantie niet duidelijk was hoe ernstig de aanrijding was en hoeveel schade er aan het gebouw was, zijn zowel politie als brandweer ter plaatse gekomen. Ook Stichting Salvage was aanwezig om te ondersteunen in het afhandelen van de schade.

Bergingsbedrijf Van der Eng heeft beide auto’s opgehaald. De Opel Zafira kan als verloren worden beschouwd en ook de taxibus heeft behoorlijke schade opgelopen.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *