Laatst vond iemand gewoon nog een echte Van Gogh op zolder. Soms brengt iemand een Jan Steen naar de uitzending van Tussen Kunst en Kitsch. Waarom zou er geen Rembrandt bij u op zolder staan?

Maar misschien gaat het om minder bekende meesters, of een jeugdwerkje van uzelf? Kunstobjecten waar je afstand van wilt doen kunnen morgen (woensdag 11 februari) naar het Weefhuis.

De verkooptentoonstelling ‘Oude Liefdes in de Verkoop‘ vindt plaats op 14/15 en 21/22 februari. Werk kan op woensdag 11 februari van 9.00 – 12.00 uur worden ingebracht. Het Weefhuis:

Kunstbezitters en –verzamelaars kennen het fenomeen vast wel. Men heeft werk gekocht en er een periode zeer van gehouden maar na verloop van tijd is het door ‘nieuwe liefdes’ uit de belangstelling geraakt. De zogenaamde ‘Oude Liefdes’ belanden achter in de kast of moeten het veld ruimen. Tijdens deze verkoopexpositie kunnen kunstbezitters dat werk voor verkoop aanbieden. Zo kan het oudere werk een nieuwe aanbidder verwerven.

oudeliefdesDe voorwaarden:

  • Het werk moet wel van een zekere kwaliteit zijn en kan geweigerd worden op basis van de beoordeling van de innamecommissie.
  • U bepaalt zelf de prijs van het werk dat u inlevert. Heeft u hier moeite mee dan is er tijdens de inleveruren een expert aanwezig om u bij de taxatie te helpen.
  • Ook als de inbrenger een te hoog bedrag vraagt kan de commissie er voor kiezen het werk niet mee te laten doen.
  • Als het werk verkocht wordt, is 75% van het bedrag voor de inbrenger, 25% voor Het Weefhuis.