Johan Krol en Steven Brunsmann van Nunc Architecten lichten op donderdag 19 maart bij De Maatschappij hun plannen voor de nieuwe spooroverbouwing bij Zaandam toe.

Nunc Architecten heeft de architectenselectie voor de spooroverbouwing Zaandam gewonnen. NS Stations, gemeente Zaanstad, ProRail en architect Sjoerd Soeters vonden dit het beste plan.

De spooroverbouwing verbindt het centrum van Zaandam via een fiets- en voetgangersroute met de westzijde van Zaandam. Aan de overbouwing komt de nieuwe stationsentree, circa 540 m² voor commerciële voorzieningen en circa 125 m² voor een horecagelegenheid. Het station wordt aangepast aan de nieuwe situatie en voorzien van toegangspoortjes.

Aan de westzijde van de overbouwing komt een nieuwe fietsenstalling. Dit is één van de twee fietsenstallingen die de Knoop van Inverdan zal herbergen. Deze stalling krijgt zowel een toegang op de overbouwing als aan het Stationsplein.

Spooroverbouwing Zaandam-westzijde

De voordracht wordt ingeleid door Cees Tip, directeur domein stedelijke ontwikkeling bij de gemeente Zaanstad. De bijeenkomst duurt van 12:00 tot 14:00. Locatie: Het HollandRoutehuis, Hemkade 18 in Zaandam.