Oekraïne-film Donbass 6 maart in De Fabriek

Vanwege de inval van Rusland in de Oekraïne, vertoont filmtheater De Fabriek op zondag 6 maart 17.00 de film Donbass (2018) van Sergey Loznitsa.

De gehele opbrengst van deze vertoning wordt geschonken aan Giro 999. I.s.m. distributeur Imagine en het Nederlands Filmtheater Overleg.

Donbass is vanaf 3 maart te zien in meerdere Nederlandse filmtheaters. Aan dit initiatief doen ruim tien landelijke filmtheaters mee. Directeur en programmeur Katrien Lamers van De Fabriek laat via het persbericht van De Fabriek weten:

“In deze verwarrende tijd grijpen we naar wat ons meest krachtige wapen van verzet is, film.”

De film van regisseur Sergei Loznitsa uit 2018 gaat over de situatie in het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan, maar wat is echt en wat is fake news?

In de film herschept Loznitsa met acteurs en inwoners van de regio filmpjes die rondgaan op social media, om te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie. Het prijswinnende Donbass toont ons vol gitzwarte humor een maatschappij in verval, terwijl absurde komedie gaandeweg omslaat in absurde tragedie.

Kaartverkoop via De Fabriek.

Giro 999 van Stichting Vluchteling is na de invasie van Rusland speciaal opengesteld voor vluchtelingen uit Oekraïne. Kijk voor meer informatie op www.vluchteling.nl

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *