Het was gisteren op meerdere velden een spannende voetbalmiddag, waarbij uiteindelijk OFC, Saenden en RCZ het kampioenschap wisten te pakken. Ook bij SVA was het feest, zij plaatsten zich voor de nacompetitie.

Hieronder de belangrijkste wedstrijden van het afgelopen Pinksterweekende.

4 klasse B zaterdag: Westzaan degradeert
Nadat Zaanlandia, Rood Wit Z en Jisp vorige week al gedegradeerd waren, moest er zaterdag nog één degradant aangewezen worden. RCZ wist met 6-2 te winnen van Jisp, terwijl concurrent Westzaan met 4-0 verloor van SDOB. Hierdoor steeg RCZ alsnog een plek en degradeert Westzaan naar de nieuw te vormen 5e klasse

3e divisie zondag: OFC Kampioen
Met op voorhand vier kanshebbers voor de titel was het gisteren een ongelofelijke spectaculaire ontknoping. OFC wist met 3-0 te winnen van Quick, waarna het afhankelijk was van het resultaat tussen Hercules-ADO’20. Hercules mocht niet winnen, maar vlak voor de tijd stond de ploeg nog met 2-1 voor. Een late gelijkmaker, in blessuretijd een 3-2,  maar gelukkig ook de 3-3 zorgden voor een achtbaan van emoties en uiteindelijk voor grote vreugde in Oostzaan.

Klik hier voor meer uitslagen en standen

3e klasse B zondag: Saenden kampioen
Het Saenden van René Reijinga had vooraf aan één punt tegen WSV’30 genoeg voor het binnenhalen van de titel. Toen WSV’30 in de 1e minuut meteen een 0-1 voorsprong nam, sloeg de schrik nog wel even in de benen, maar Saenden wist in de 1e helft met 4 doelpunten al orde op zaken te stellen. Uiteindelijk werd het nog 4-3 maar het kampioenschap voor Saenden kwam niet meer in  gevaar.

SVA beleefde tegen Meervogels’31 een bloedstollende middag in de strijd om de 3e periode. Vooraf stond het gelijk in punten met Limmen, dat wel een beter doelsaldo had (+17 om +15) Zelf wist de ploeg van Joeri Houniet met 3-0 te winnen en aangezien Limmen tegen de Rijp niet verder kwam dan een 1-2 zege, gaan de Assendelvers uiteindelijk op basis van het aantal gescoorde doelpunten in de 3e periode naar de nacompetitie.

4e klasse D zondag: RZC Kampioen
Koploper RCZ had 1 punt voorsprong op concurrent BSM, dat gisteren met 2-0 wist te winnen van Geel Wit’20. Een overwinning op Rood Wit Zaanstad was dan ook noodzakelijk voor het team van Harry Volkers. Na een 1-1 ruststand wisten de Racers met 2 doelpunten in de 2e helft de zege (1-3) naar zich toe te trekken, waarna het kampioensfeest kon losbarsten.