Zaterdagmiddag stond in West Knollendam de derby tussen Blauw Wit W en ZVC’22 op het programma. Bij de thuisploeg stond interim trainer Simon Kramer voor de eerste keer als eindverantwoordelijke langs de zijlijn.

In de eerste helft wisten beide ploegen elkaar nog in evenwicht te houden en werd er met een 2-2 tussenstand de rust bereikt. In de tweede helft waren het de bezoekers die het duel uiteindelijk met nog twee doelpunten naar zich toe trokken.

Door de zege klimt de ploeg van Serdar Öztürk naar de vijfde plek en passeert het OFC, dat met 5-1 klop kreeg bij de nieuwe nummer vier Kolping Boys. Blauw Wit W zakte een plaats en is de nieuwe hekkensluiter in de 4e klasse. De trainerswissel bij ZCFC lijkt voor het gewenste effect gezorgd te hebben. De ploeg wist namelijk voor de tweede keer op rij te winnen. Concurrent Kadoelen werd met maar liefst 5-1 verslagen en het Zaanse Oranje heeft zich inmiddels opgeklommen naar een plek in de veilige middenmoot.

In de vijfde klasse liep vvv Jisp weer tegen een nederlaag aan, bij nummer negen Blokkers werd het uiteindelijk 4-1. De ploeg van Peter Tania wist in 2024 nog geen enkele punt te behalen en is daardoor weggezakt naar de zevende plek. De achterstand op de plekken die recht geven op de promotiewedstrijden is inmiddels opgelopen naar zeven punten. Sporting Krommenie (zat) wist wel te winnen, zij versloegen het zwakke Sloterdijk met 5-0 en staan nu op een achtste plek met evenveel punten als vv Jisp.

De wedstrijd tussen RCZ (zat) en Westzaan werd afgelast. Fortuna W (zat) kwam niet meer in actie, aangezien de ploeg zich heeft teruggetrokken uit de competitie.