Olthof doet Schiphol… (maar hoe dan?)

Jeroen Olthof, PvdA-gedeputeerde in Noord-Holland en oud-wethouder van Zaanstad komt op woensdag 28 september naar Wormer om te praten over een “vernieuwend Rood en duurzaam Industriebeleid voor Noord- Holland” – als toelichting wordt vermeld dat het onder meer over Schiphol en Tata Steel gaat.

En dat laatste is interessant: wat wil de PvdA dan met Schiphol en Tata Steel en wat denken ze in Noord-Holland voor elkaar te krijgen?

Behalve Olthof krijgen we ook optredens van Mei Li Vos, PvdA- fractievoorzitter Eerste Kamer, met een reactie op de Miljoenen Nota en een vooruitblik op Provinciale Statenverkiezingen, en van Steven de Waal (PvdA kandidaat voorzitterschap Eerste Kamer) over hoe burgers betrekt bij beleid, “zoals bij herindeling, ook in de Zaanstreek”. En dat is natuurlijk ook belangrijk met het oog op de toekomst van Wormerland.

Als bonus komt schrijfster Mensje van Keulen (Constantijn Huygensprijs in 2014 en J.M.A. Biesheuvelprijs in 2021) naar de Stoomhal. Na afloop signeert ze de boeken die Boekhandel Stumpel te koop aanbiedt.

Ook Kees-Jan Kindt, fractievoorzitter PvdA Wormerland, staat op het podium, over ‘De Westertil moet open’. Wat dat betekent hebben we gevraagd.

De bijeenkomst van Rood aan de Zaan begint om 20.00 uur in de Stoomhal in Wormer. De toegang is gratis.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Dirk Schoonderbeek

  Rood aan de Zaan? Ik raad een ieder aan de website van de Provincie Noord Holland eens te bezoeken. Daar kun je eenvoudig het declaratiegedrag van onze Gedeputeerde bekijken. Inclusief bonnetjes. Wat zal de boodschap van deze Gedeputeerde zijn tijdens zijn lezing?

  • Jan Betlem

   Ik heb de moeite genomen om het declaratiegedrag te bekijken van de gedeputeerde Jeroen Olthof ik zag bij weinig vreemde zaken staan, een keurig declaratie gedrag, maar wellicht bedoel je dat niet t.o.v. de lezing?

 • dus een Linkse Bijeenkomst heet dat.

  ja en die Schiphol en Tatasteel is een Grote stikstof probleem. ook die Formule 1 Race in Zandvoort. graag aandacht voor deze 3 punten

 • l. Boonstra

  Dit hoort niet alleen een PvdA insteek te zijn maar gaat bijna heel NoordHolland aan. Door TATA de duimschroeven aan te draaien kan de Indische eigenaar natuurlijk ook de vuren doven en de poort sluiten. Voor Schiphol geldt ook zoiets, 200.000 vluchten minder vraagt ook minder mensen.
  En al zou ik dat laatste graag zien , ik begrijp dat we dan ook moeten zeggen wat we met de ruimte en mensen daar gaan doen.
  Dit geldt misschien nog wel meer voor TATA en dat zal dan over geld en steun vanuit de eigen gelederen moeten komen. En misschien voor een schonere leefomgeving een bijdrage vanuit DenHaag en Haarlem. Eenvoudig zal al dit soort besluiten niet zijn en ik belief Jeroen Olthof zijn portefeuille niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *