Omgekeerde vlaggen veroveren Zaanstad (en burgemeester Hamming lust ze)

Er zijn de afgelopen dagen een hoop omgekeerde vlaggen aan lantaarnpalen langs wegen in de Zaanstreek gehangen. 

Een ‘ludiek’ gebaar dat duidelijk moet maken dat boeren ’t er niet mee eens zijn. 

Niet iedereen waardeert het gebaar: Rijkswaterstaat verwijdert ze langs rijkswegen viaducten, bruggen, viaducten en palen. Dit in verband met veiligheid: ze kunnen loslaten en afleiden.

En oorlogsveteranen ervaren het gebbetje als ‘een belediging van allen die – soms het hoogste – offer brachten voor ons land.’ 

Hoelang ze aan de Zaan blijven hangen weten we niet, wel zagen we via het Twitteraccount van Maikel Kat dat burgemeester Hamming gisteren bij een boerenprotest voor het stadhuis genoot van een stukje kaas voorzien van zo’n ludiek symboolvlaggetje. 

De foto boven is van Pieter Heine

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Elly van de Stadt

  Eet ze burgemeester Hamming.😋

 • Didier Hennequin

  Is dit misschien wat Rutte voor ogen had toen hij de ‘diepste excuses’ aanbood voor het debacle van Srebrenica: we hangen overal Joegoslavische vlaggen op?

 • Francine Boers

  Omgekeerde vlaggen: is Boeren- verstand.
  francine

 • Marja V.wilgenburgh

  We strijden voor rood wit blauw.Met dit achterlijke beleid is er voor de Nederlandse boeren straks niks meer te strijden. Ik geef de boeren groot gelijk.

  • Richard van den Berg

   Je strijdt helemaal niet voor rood, wit en blauw maar voor het openhouden van de subsidiekraan terwijl je ondertussen het land verpest met stikstof- en methaanuitstoot, het kunstmatig laag houden van het grondwaterpeil. Dat alles is slecht voor de biodiversiteit. Als er dan eindelijk iets aan gedaan gaat worden proberen jullie het land te terroriseren. Dit land is van alle 17 miljoen inwoners, niet alleen van 50.000 boeren.

 • Ad van Vugt

  Historisch betekende een omgekeerde vlag op een schip dat het schip in nood was.
  Dus zeer gepast gebruik van onze driekleur

 • Alida Pekelharing

  Draag één of meerdere zakdoeken, of wil hij die ook gaan verbieden? ……

 • Hans H

  Deze week vanuit Krommenie fietsend door de polder richting Beverwijk zag ik de omgekeerde vlaggen en oproepen om de boeren te steunen. Wat me het meeste trof waren de egaal groene vlaktes die de boerenbedrijven omringen. Groen grasfalt zga geen andere kleuren waar te nemen. Dat wil zeggen geen klaproos, geen koolzaad, geen distel, geen boterbloemetjes etc etc, helemaal níets aan bloemen te ontdekken muv een paar schermbloemen. Dús ook nauwelijks insecten, dús weinig vogels etc. Dit jaar heb ik opvallend minder bijen, hommels etc in de tuin dan afgelopen zomer en toch een tuin vol insectvriendelijke planten die de voorbije jaren heel wat drukker, maar gestaag teruglopende ‘bezoekuurtjes’ hebben gekend. Kool- en pimpelmezen, mussen etc etc idem dito. Zien die boeren dat zelf niet? Boeren vinden dat we open moeten staan voor hun belangen, maar hoever staan die boeren open voor het grotere belang van natuur en biodiversiteit. Hoe groot is hun bereidwilligheid in te zien dat het model waarop hun bedrijfsvoering is gericht fnuikend voor natuur is geweest en nog.
  De biodiversiteit is naar de ratsmodee geholpen oa door een veel te intensief gebruik van de bodem. Zolang boeren daar geen begrip voor hebben kun je in alle redelijklheid niet verwachten dat anderen dat wel voor hun hebben. De hysterie van de omgekeerde vlaggen is een gotspe: de vlag van een land dat al tientallen jaren met even zovele miljarden aan subsidies die bedrijfstak overeind houdt. Opgejut door een paar belanghebbenden uit de Quote 500 en politieke opportunisten die leven bij opruiïng, verzinsels, schelden, persoonlijke aanvallen en dreigementen. Beschamend. Ik kan er geen enkele sympathie voor opbrengen,
  Gauw weer omdraaien.

 • Heb zelf een boerenzakdoek aan de vlaggenstok buiten hangen
  Ik steun de boeren.Sluit TATA steel maar.Zit zelfs chromium 6 in de grond.Hoezo?? Boeren vervuilen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *