De Reint Laan Junior Brug in Assendelft (tussen Saendelft naar de A8) over de Nauernaschevaart wordt opgeknapt. Er komt een nieuwe besturingsinstallatie en een ‘gereviseerde aandrijving’. Ook het asfalt van het fietspad parallel aan de Noorderveenweg in Assendelft (S154) wordt vervangen.

Van maandag 29 november 07.00 uur tot en met zaterdag 11 december 06.00 wordt hele brug afgesloten voor alle verkeer (dus ook voor fietsers).

Deze afsluiting is aanzienlijk langer dan aanvankelijk werd aangegeven, toen ging het om dinsdag 30 t/m vrijdag 3 december (alleen overdag) en om de periode maandag 6 december t/m tot zaterdag 11. (Deze ‘oude’ mededeling is overigens nog steeds op de website van Zaanstad te zien.) Door de combinatie met de werkzaamheden met de Noorderveenweg is de afsluiting dus langer.

De Fietsersbond had aanvankelijk het idee dat fietsers wel over de brug zouden mogen, maar dat is dus niet het geval, volgens Zaanstad kunnen fietsers wel “onder de brug door” (een opmerking die meer verwarring schept dan duidelijkheid).

Tijdens de afsluiting is er een omleidingsroute. Ambulances, brandweer en politie kunnen als dat nodig is wel over het brug.

De brug blijft tijdens de hele duur van de werkzaamheden gesloten voor vaarverkeer. Schepen hoger dan 5 meter kunnen tot en met 13 december niet onder de brug door.

Hier de informatie op de website van Zaanstad, daar zijn ook de omleidingsroutes te vinden (voor fietsers: langs de watertoren).

Onder: het werk aan de brug (De Orkaan)