Onderwijsactie op Gedempte Gracht (filmpje)

Actievoerders die er zo snel mogelijk vandoor wilden, betrokken leerkrachten, gezamenlijk zingen, sjoelbakken als aanplakborden, gratis koffie voor de ‘stakers’ en een wethouder die niet als wethouder maar wel “uit zijn hart” de actievoerder toesprak.

De juffen en meesters van de Zaanse scholen die vanmorgen meededen aan de ‘prikactie’ voor beter basisonderwijs (“een eerlijk salaris, minder werkdruk”) wilden eigenlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Want de kinderen en de school gingen voor.

De Orkaan was erbij – net als in de afgelopen week – en maakte foto’s en een filmpje. De belangstelling van actievoerders (zeker 200) en de media was groot – alleen de NOS was te laat.

De actievoerders voor de muziekkoepel op de Gedempte Gracht.

En in panorama-view (klik op foto voor grote versie).

Het filmpje (meer foto’s onder de video).

Op grote borden konden steunbetuigingen worden achtergelaten. Die borden, zo bleek aan het eind, waren de sjoelbakken die de leraren hadden meegenomen van school.

De wethouder Dick Emmer als ‘actievoerder’ (en als zoon van een Hoofd der School), hij sprak niet namens het college maar uit zijn hart (dat horen we ook liever).

De Koffiezaak schonk gratis koffie, hier de koffiedrinkers.

En de ‘rekening’….

NOS kwam te laat (maar scoorde nog wel een kopje koffie)

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Ons onderwijs gaat de kant op van de muziektent waarbij men stond te protesteren (omgeslagen jol).
  Prima actie,
  teken de petitie!;
  https://www.pofront.nl/petitie/

 • Siem

  Goeie actie, deze meesters en juffen geven les voor een schijntje.
  Mevrouw Bussenmaker moet zich diep schamen. Maar ja, zij krijgt iets minder dan de Balkenende norm. Wat zal ze zich druk maken.

 • Hans Kuyper

  Zelf gehoord vanochtend: Twee juffen die tussen het protesteren door nog wat werkafspraken stonden door te nemen. Dit zijn de vrouwen en mannen die elke dag werken aan onze toekomst. En ze verdienen de ruimte, het respect én het salaris die daarvoor nodig zijn.

 • Willemsen

  Iemand de CAO gelezen van ruim 400 pagina’s doorgelezen? Dat wat ik heb gelezen zag er toch niet verkeerd uit. Likken velen de vingers bij af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *