Onderzoek schietpartij bij Perim

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident dat gisteravond, dinsdag 11 juli, tegen 23:00 plaatsvond bij flat De Perim in Zaandam.

Bij de schietpartij is één persoon, een 49-jarige Zaandammer, zwaargewond geraakt, maar niet als gevolg van geloste schoten. De politie heeft een waarschuwingsschot gelost en een 64-jarige Zaandammer aangehouden.

De politie roept getuigen op zich te melden.

De politie meldt op de website:

“Om het slachtoffer stonden drie personen. De politie benaderde het viertal met getrokken wapen en praatte de drie personen die om het slachtoffer stonden naar de grond. Eén van deze personen had een vuurwapen in zijn hand en negeerde in eerste instantie de bevelen van de politie. Nadat één van de agenten een waarschuwingsschot had gelost, liet hij het wapen vallen en ging de man op zijn buik liggen. Vervolgens kon de politie de vier personen boeien. Twee van de vier bleken echter getuigen te zijn van het incident en zijn direct losgemaakt.

Een 64-jarige man uit Zaandam die het vuurwapen vast had, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer, een 49-jarige man uit Zaandam, werd naar het ziekenhuis gebracht en werd aldaar aangehouden en bleek ook verdachte. Hij is in het ziekenhuis aangehouden.

De recherche onderzoekt wat de aanleiding voor het [incident] is. Wel is duidelijk geworden dat de 49-jarige verdachte niet is neergeschoten. De politie doet nader (sporen)onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Foto van Facebook-account van de politie Zaanstreek.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *