Ongeluk Provincialeweg Zaandam

Rond 10.45 uur – vrijdag 2 december – gebeurde er een ongeluk op de Provincialeweg in Zaandam. Ter hoogte van de kruising met de Marga Klompéstraat werd een auto die de Provincialeweg opreed geraakt door een andere auto.

Minstens drie inzittenden van de betrokken auto’s, waaronder een moeder en haar dochter, zijn nagekeken in ambulance. Minstens twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Beide automobilisten zeggen door groen te zijn gereden, maar dat lijkt onwaarschijnlijk gezien de situatie aldaar.

Hulpdiensten, waaronder twee ambulances, twee politieauto’s en een motoragent waren snel ter plekke. Verkeer werd omgeleid via de parallelweg en het fietspad. Hoogwout kwam er aan te pas om de beide auto’s Suzuki’s af te slepen. De airbags werden bij de botsing bij beide auto’s geactiveerd.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Hans Kroes

  dashcam, altijd handig.

 • Jan de Vries (niet van D66)

  Allebei door groen, dan is het wegstrepen en reed de ene auto op een voorrangsweg.

  • Peter Bos

   Zo simpel is het niet. Sla het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV) er maar op na. Verkeerslichten gaan boven verkeerstekens die de voorrang regelen (artikel 64). En op hun beurt gaan verkeerstekens weer boven verkeersregels als deze niet met elkaar verenigbaar zijn (artikel 63). Stel dat beide bestuurders inderdaad allebei groen gehad hebben, is er dus helemaal geen sprake van wegstrepen: ze hebben allebei opdracht gekregen om op te rijden. De betekenis van groen is wat dat betreft behoorlijk dringend: “doorgaan” (artikel 68).

   • Jan de Vries (niet van D66)

    @ Peter

    Als er geen getuigen zijn van beiden groen, dan wordt dat toch een probleem om te bewijzen dat je groen had. Dan blijft toch de vraag over waar bevond men zich op het moment van de aanrijding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *