De mensen van het Zaantheater doen er alles aan om leuke, spannende, prikkelende en soms zelfs stiekem leerzame voorstellingen binnen te halen voor ‘de jeugd’.

Maar is ‘de jeugd’ zelf ook zo enthousiast over hun keuzes?

Om daarachter te komen bezoekt ons jeugdige Orkaanpanel bestaande uit Jenske Eikema (16) en Joseph Krol (15) samen met Orkaankracht  Dennis van den Berg, vijf voorstellingen van de ZaantheaterDeal. Helaas kon Leana Umboh er ditmaal niet bij zijn.

Zaterdagavond was alweer de vierde voorstelling. De tijd gaat snel. Ditmaal was dat Unforgettable, on night in Manhattan van Isabelle Beernaert.

Het Zaantheater
Opnieuw is het Zaantheater erin geslaagd een voorstelling te selecteren die speciaal gericht is op jongeren. Een bruisende voorstelling die het publiek meeneemt naar het swingende New York van de vorige eeuw. Met muziek uit die tijd, waaronder boegbeelden als Frank Sinatra en Louis Armstrong, en (bewerkte) muziek van deze tijd, zoals Adèle. Vantevoren had het Zaantheater nog een Meet&Greet georganiseerd met de zanger Ivar Oosterloo, waarbij de jongeren de kans kregen om alle vragen op hem af te vuren die ze konden verzinnen. Sommigen maakten daar dankbaar gebruik van en hadden hele lijstjes opgesteld. Lijdraad van dit vraaggesprek was dat deze voorstelling voor de voormalige The Voice-kandidaat vooral heet persoonlijk was: “Ik heb in mijn leven ondertussen best veel dingen meegemaakt, en veel daarvan heb ik in deze voorstelling kunnen stoppen.”

Maar wat vonden de jongeren er zelf van?

Jenske
“Leuk, indrukwekkend, knap gedaan. Bij sommige danspasjes zat ik echt met open mond te kijken. Ik vond de techniek met het licht heel knap gedaan. De live band was super cool. Er zaten ook moderne liedjes in de voorstelling, dat vond ik een hele goede keuze.” Vooral heel positief dus. Waren er nog minpunten? “Ja, maar dat had niet echt te maken met de voorstelling zelf. Er zat te veel tijd tussen de Meet&Greet met Ivar en de voorstelling. Wat overigens niet wegneemt dat ik de Meet&Greet echt superleuk vond.”

Joseph
Joseph is wat minder enthousiast. “Dit was niet mijn ding.” Hij is niet geraakt door de voorstelling, maar kan zich wel voorstellen dat andere mensen het leuk vinden: “Als ze een beetje houden van jazz/swing/oude muziek, dan kan ik me voorstellen dat je best kunt genieten van deze voorstelling.” Heb je nog tips voor het Zaantheater? Nee, hij vindt dat ze alles wel goed georganiseerd hebben, “Maar het is gewoon niet mijn ding.”

De komenden tijd bezoekt ons panel nog één voorstellling (jouw mening is natuurlijk ook nog van harte welkom):

Eerder bezocht ons jeugdpanel Razend, Guerilla en Lear.