Ontslag voor nieuwe griffier Zaanstad

Griffier Raymond Jeene die half juli aantrad in Zaanstad, zal niet terugkeren. Na de zomervakantie legde hij al na één week zijn werk neer wegens ‘persoonlijke omstandigheden’.

De werkgeverscommissie stelt voor Jeene eervol te ontslaan. Zaanstad gaat opnieuw een vacature uitzetten voor een vaste griffier.

In een toelichting schrijft de werkgeverscommissie:

“De werkgeverscommissie, bestaande uit de raadsleden Annemarie van Nieuwamerongen (voorzitter), Merel Kingma, Menno de Haas en Karin Lassooy heeft zich geen goed beeld kunnen vormen over het functioneren van de griffier.

Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft de griffier zijn functie gedurende de proefperiode slechts korte tijd kunnen vervullen.

Hierna is besloten het dienstverband tijdens de proefperiode te beëindigen en de raad te vragen over te gaan tot het verlenen van eervol ontslag.”

André Maaskant zal weer als waarnemend griffier aangesteld worden. Maaskant nam ook waar vanaf 1 mei toen griffier Jorrit Jongbloed naar Eindhoven vertrok.

Lees ook: Zaanstad heeft nieuwe griffier: Raymond Jeene (juli 2022)

Jeene was griffier in Delft en werkte eerder voor de gemeente Rotterdam en bij de ministeries van OCW, Buitenlandse Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast is hij penningmeester van de Vereniging van Griffiers.

André Maaskant
Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *