Op de Westzijde in Zaandam tegenover de Verskade bij de Reigerstraat wordt de stoep ingenomen door bouwhekken waardoor voetvangers over de straat moeten lopen. Met gevaar voor eigen leven. Waarschuwingsborden ontbreken en vanwege de horeca, bouwwerkzaamheden en winkels op dat stukje wordt er met grote regelmaat op de stoep geparkeerd, waardoor voetgangers nog meer in het gedrang komen.

Caroline Boone stuurde ons een mail, foto’s en een filmpje: “Het is een onoverzichtelijke bocht. Voetgangers moeten noodgedwongen op de weg lopen. Zij zien auto’s niet aankomen en auto’s zien voetgangers niet op de weg lopen. Het is een totaal onoverzichtelijke situatie geworden!” Caroline informeerde bij een medewerker van de uitvoerder Veekens die zei dat hiervoor door de gemeente goedkeuring was gegeven.

Hekken op de stoep, honden en mensen op de straat, foutparkeerders aan beide zijden.
Containers en bouwverkeer.

Een een filmpje:

Richting centrum is ook het stuk stoep bij Westzijde 25 door bouwhekken afgesloten. Ook daar is lopen een gevaarlijke onderneming. Alle voetgangers bij een drukke winkelstraat over laten steken lijkt toch niet echt te werken.

Door Piet Bakker, foto’s en tip: Caroline Boone. Foto boven: De Orkaan.