Ook Beatrixbrug krijgt fietsobstakel

De fietspaden van de Wilhelminabrug moesten na week afgesloten worden omdat de betonrand langs het fietspad tot ongelukken leidde.

Nu lijkt ook de Beatrixbrug die zondag 21 juni open gaat, een venijnig obstakel voor fietsers te bevatten.

Dat de brug een soortgelijk fietspad als de Wilhelminabrug had, ook verhoogd en door een betonrand gescheiden van de autoroute, was bekend, Fred Wolf maakte vorige week foto’s waarop die situatie duidelijk te zien was.

Maar op het stukje na de brug versmalt het fietspad omdat er een plek voor een verkeerslicht is gemaakt. Ook het fietspad aan de andere kant bevat een soortgelijke versmalling.

De foto’s werden gemaakt door Bas Sommeijer.

beatrixbrug betonrand bas sommeijer 1000

beatrixbrug betonrand 2 bas sommeijer 1000

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Marcel van Kampenhout

  Gemeente Zaanstad, kennen jullie dat spreekwoord over die ezel en die steen? Misschien moeten die walvissen maar uit het logo en ezels erin…

 • Jan Van Beek

  Zo Zaanstad ! Nog een plek waar verkeersregelaars neergezet kunnen worden .
  Hoeveel geld heeft onze gemeente de laatste jaren al niet uit gegeven aan verkeersregelaars bij de Zaanse bruggen . misschien moet dat eens opgevraagd worden dmv een WOB verzoek !

 • Misschien moet er voor de veiligheid maar een bordje bij:
  “Fietsers afstappen”.

  Is dit nou echt allemaal nodig om de bus maar niet te hinderen?

 • Jan Van Beek

  Hopelijk is de bus met gele verf van de gemeente nog niet leeg !

 • Hmm… en dit is zeker ook “in overleg met de Fietsersbond” gedaan?

 • G. Steinfeld

  Dit is kennelijk ook weer vanachter de tekentafel bedacht. Immers als men ter plekke zou gaan kijken dan was dit obstakel nooit gelegd. Net als het enorm gevaarlijke ostakel in de Zaanbocht waar fietsers dagelijks last van hebben en met gevaar voor leven moeten manouvreren. Wie bedenkt die dingen en krijgt men hiervoor ook salaris?

 • P.de Bruin

  Deze obstakels waren er bij de oude brug toch ook al? Dit is toch dezelfde plaats waar de bussen over de beweegbare pion moeten om te voorkomen dat auto’s de brug over gaan, ook toen stond er al een stoplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *