Oostzaan haalt 2e VVD-wethouder uit Den Haag

Zoals verwacht is Rosemarijn Dral ook in de nieuwe coalitie in Oostzaan de wethouders-kandidaat voor de VVD. Eelco Taams – lijstrekker, fractieleider en voormalig wethouder – wordt namens de PvdA haar collega.

Verrassend is de tweede VVD-kandidaat: Hagenaar Martin Wörsdörfer, eerder raadslid in Den Haag en één periode (2017-2021) Tweede Kamerlid voor de VVD.

Op maandag 23 mei worden de wethouders geïnstalleerd. Dan worden er ook afspraken over de portefeuilleverdeling gemaakt.

Rosemarijn Dral was in de coalitieperiode 2018-2022 ook al wethouder voor de VVD. Eelco Taams was in de periode van 2003-2013 ook wethouder in Oostzaan, hij wil “een stabiel en betaalbaar bestuur neerzetten.”

Wörsdörfer nam na 4 jaar afscheid van de Kamer omdat “de match met de gevraagde invulling van het Kamerlidmaatschap als ontoereikend wordt ervaren”. Wikipedia: “Wörsdörfer is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont sinds 1999 op Scheveningen, is fervent hardloper en heeft een omvangrijke muziekcollectie op vinyl.”

Het coalitieakkoord voor de periode 2022-2026 heeft als titel: ‘Voor Oostzaan’.’ Het volledige coalitieakkoord is hier te vinden.

Foto boven: Eelco Taams (met pet en snor) en Rosemarijn Dral (met nagellak), onder Wörsdörfer (met vinyl – Wikipedia).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *