Oostzaan wil eenmalig een groep van maximaal 100 vluchtelingen opvangen voor maximaal 72 uur in Sporthal Oostzaan. Op 4 november organiseert de gemeente Oostzaan een bewonersbijeenkomst over crisisopvang vluchtelingen.

Tijdens de bijeenkomst krijgen bewoners informatie over vluchtelingen en crisisopvang, en wat hierbij komt kijken. Insprekers krijgen de gelegenheid om het woord te voeren. Op 5 november as. neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft ook aan onze gemeente gevraagd om te onderzoeken of er acuut slaapplaatsen kunnen worden ingericht voor de crisisopvang van deze vluchtelingen. Deze crisisopvang is bedoeld voor vluchtelingen waarvoor in de bestaande (tijdelijke) opvangcentra geen ruimte is.

Het college van burgemeester en wethouders van Oostzaan wil een bijdrage leveren aan de opvang van vluchtelingen, maar dan wel binnen de beperkingen van de gemeente. Dus een kleine groep vluchtelingen en voor een beperkte tijd.

Het college heeft de gemeenteraad van onze gemeente dan ook voorgesteld het besluit te nemen om eenmalig een groep van maximaal 100 vluchtelingen op te vangen voor maximaal 72 uur in Sporthal Oostzaan.

sporthal oostzaan

De bijeenkomst is op woensdag 4 november as. van 20.00 tot 22.00 uur in de Grote Kerk van Oostzaan. Bewoners van Oostzaan moeten zich vooraf digitaal of telefonisch aanmelden vóór woensdag 4 november as 17.00 uur, zodat de gemeente kan toetsen of zij ook echt in Oostzaan wonen.

Aanmelden: telefonisch via (075) 651 21 00 of digitaal door op www.oostzaan.nl via de zoekterm “opvang vluchtelingen”.