Oostzaan wil sportvelden terug

Oostzaan moet zelf weer eigenaar worden van de sportvelden in de gemeente.

Een motie van CDA, VVD en GroenLinks waarin dat werd gevraagd, werd met algemene stemmen aangenomen door de raad.

Als de velden weer in eigen beheer komen moeten ze vervolgens verhuurd worden. In het huurcontract moet de gemeente ervoor zorgen dat ze meer invloed heeft op de wijze waarop deze publieke middelen worden ingezet (als voorbeeld wordt ’transparantie van financiën’ genoemd).

In de motie wordt de naam OFC niet genoemd, maar dat de strijd tussen de raad en OFC over transparantie van de financiën een rol heeft gespeeld, is aannemelijk.

Het besluit om diensten van de gemeente uit te besteden wordt op dit onderdeel teruggedraaid. De gemeenteraad wil met deze motie afdwingen dat het college meer grip heeft op de verhuur en inzet van de velden.

Daarnaast ziet de gemeenteraad dat de vraag naar andere vormen van sport beoefenen toeneemt.

“Zo zijn er veel kinderen uit Oostzaan die hockey spelen in Zaanstad of Amsterdam. De gemeente wil onderzoeken welke andere vormen van sportbeoefening ook op de velden mogelijk is en of aanbod van sportactiviteiten nog aansluit bij de vraag. Het college moet direct sturing kunnen geven aan deze processen.”

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Jah amber

  Oke dat is wel positief

 • L. Dirksen

  Hokkie in Oostzaan? Rijdt langs de lintbebouwing en je ziet niet anders…….Hohkke bouwen is Oostzaanse erfgoed!

 • Kick van der Horst

  En dan graag met echt gras en niet die plastic kunstrommel. Hebben de spreeuwen en kieviten er ook nog wat aan. Of de Kraaien, hoeven die De Fortuin niet te vernielen.

 • Dick Marinus Sr

  Eigenaardig als je als eigenaar weer eigenaar wilt worden…

 • L. Dirksen

  Ach, bij een zaak is er altijd een wezenlijk verschil is tussen de bezitter, houder en eigenaar. De eigenaar is in dit geval wel duidelijk maar de houders en/of de bezitters daar zullen we de komende maanden nog wel een aantal vermakelijke kort gedingen over voorgeschoteld krijgen. En dan hebben we het nog niet eens over de huurders. Huurden die van de eigenaar, de bezitter of de houder, al dan niet ter goeder trouw?
  Een lichtpunt is: Het OFC stadion is 15 september weer open. Juichen verboden, maar of daar aanleiding voor zal zijn??

 • Dirk Marinus Sr

  1 hoeraatje is genoeg…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *