Oostzaanse wethouder Marco Olij kiest voor onderwijs

De Oostzaanse D66-wethouder Marco Olij treedt met het ingang van het nieuwe politieke jaar in september 2016 af als wethouder. Olij wordt full time leraar maatschappijleer bij het Bertrand Russell College in Krommenie.

D66-fractievoorzitter Siefko Julius zal worden voorgedragen als opvolger van Olij.

Marco Olij (25) was wethouder financiën, onderwijs, participatiewet en cultuur. Olij combineerde ruim drie jaar de functie van parttime wethouder met die van parttime leraar. D66 fractievoorzitter Siefko Julius (65) is door de D66 fractie voorgedragen om Olij op te volgen.

Olij zegt op de website van D66 Landsmeer / Oostzaan:

“Gezien mijn passie voor onderwijs en de prettige en betrokken sfeer binnen de school heb ik gekozen voor een loopbaan in het onderwijs. Deze nu of nooit kans kwam door pensionering van een collega op mijn pad. De keuze was niet eenvoudig omdat mijn termijn als wethouder nog doorloopt. Met veel plezier ben ik ruim drie jaar wethouder van Oostzaan geweest. Ik heb gewerkt aan een goede financiële positie, een nieuwe Noorderschool en de invoering van de Participatiewet. De tijd is nu gekomen om in het onderwijs te werken aan de kansen van jonge mensen”.

Olij was vanaf zijn 19e actief in de Oostzaanse politiek.

Julius was jarenlang ziekenhuisdirecteur met o.a. de portefeuille financiën. Hij was in de jaren ’90 een van de oprichters van D66 Oostzaan. Ook vervulde hij naast zijn werkzaamheden sinds de jaren ‘80 vele (bestuurlijke) nevenfuncties in Oostzaanse organisaties op het gebied van onderwijs, cultuur, sport, politiek en zorg. Sinds 2009 is Julius betrokken bij de gemeenteraad, sinds 2014 als D66 raadslid en D66 fractievoorzitter.

Op de foto van het Twitter-account van Marco Olij de huidige wethouder rechts en zijn opvolger Siefko Julius links. Zij eerder in november vorig jaar “de Oostzaanse D66 held Paul Klarenbeek” (midden).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *