Oostzijde: 39 appartementen in fietsenwinkel – UPDATE

Het wordt waarschijnlijk een beetje proppen, maar in de voormalige fietsenwinkel Oostzijde Tweewielers aan de Oostzijde 198 in Zaandam moeten 39 appartementen komen.

Zaanstad heeft een ‘Aanvraag omgevingsvergunning’ gepubliceerd waaruit dat blijkt. Tegen het plan kan nog geen bezwaar gemaakt worden omdat er nog niet op de aanvraag is besloten.

Oostzijde Tweewielers verhuisde medio 2021 naar de Jan Bouwmeesterstraat. Oostzijde 198 bestaat uit twee panden (zie foto onder).

Details zijn nog niet. Dus hoe hoog het wordt en hoe groot (klein) de appartementen worden is niet bekend, ook over parkeerplaatsen is geen informatie (maar dat zal wel niet op het terrein kunnen).


UPDATE: uit de plannen die we na verschijnen van dit stuk kregen, blijkt aanvraag bij Zaanstad alleen nr. 198 vermeldt, maar dat de plannen niet alleen de twee panden op nr. 198 omvatten maar ook 196B en C, het braakliggende stuk naast de ingang van de Tuin der Nederlanden en de panden daarnaast (Oostzijde 172, 174 en 176) die dus kennelijk gesloopt worden. De woningen zijn tussen de 36 en 83 m2 groot. Later deze week zullen we het nieuwe plan uitgebreid langs laten komen op De Orkaan.


Volgens het Kadaster stamt het pand uit 1926 en is het 295m² groot (maar dat lijkt niet te kloppen, het is uit 1902 – zie onder).

De panden in 2016.

UPDATE: er is discussie (zie reacties) over hoe groot het bouwterrein is en over welke huisnummers het betreft. Hieronder de kaart van het Kadaster. Het blauwe deel is 198. Alleen voor 198 is een vergunning aangevraagd.

Door Piet Bakker. Bronnen: aanvraag omgevingsvergunning, Kadaster, eerder nieuws op De Orkaan. Foto’s De Orkaan (boven, 2022) en Google Streeview (onder, 2016).

Deel dit artikel:

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *