Op de foto in nét-niet-Zaans!

De Zaanse Schans is booming en de Zaanse toerist is gemarkeerd als melkkoe speerpunt. Stel dat je een student bent aan Hogeschool van Amsterdam, en je hebt die kennis?

En stel dat je deelneemt aan een minor binnen de school die ondernemerschap en starters ondersteunt? Je zou wel een heel belabberde ondernemer-in-wording zijn als je daar niks mee zou doen!

Slim
Ian, Joost, Roy en Mink zijn studenten die op de Hogeschool sowieso al hoge ogen gooiden omdat ze zichtbaar waren, de vier zijn nu gedoken in het gat dat ‘In-Hollands-kostuum-op-de-foto-gaan’ heet.

Dood
De Zaanse Schans heeft een hoop bezoekers, een deel daarvan komt met de trein en loopt langs de studio net naast De Bleeke Dood. Het kleine huisje is prachtig opgeknapt door Frans Wytema en het beschikt over een authentieke smuiger als perfect decor. Een beetje leven naast de dood is mooi.

Authentiek in je broekje. Maar…
De huidige kostuums zijn helaas, jammer genoeg, eehhh…  100% Volendams. De vrienden streven echter wel naar authentiek-Zaanse klederdracht. Ian:

‘We hebben contact met De Zaanse Kaper, want we willen kwaliteit bieden waar zelfs het Zaanse volk voor valt. We hebben gewoon eerst geld nodig. Het is nu voor de toeristen een beleving en het moet wel kunnen én zichzelf terugverdienen. Alleen de huur al..’

Dat klinkt gezond. En ook best wel Zaans.

Holland foto kostuums

De voltallige Orkaan-redactie belooft hierbij plechtig dat wij de eerste klant in echt-Zaanse klederdracht zal zijn. En we wensen de mannen heel veel succes!

Voor de studie maakten de heren dit wervende filmpje.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Frits Krom

  Lieve mensen, wees even zo vriendelijk om degene(n), die verantwoordelijk is/zijn voor het landkaartje bij molen De Dood, erop te wijzen dat hun pijltje niet tegenover het juiste pad staat. Nu wijst het een plek tegenover het Schoolpad aan, terwijl de molen bijna tegenover de Smidslaan (v.h. Darmenpad) staat, op de zuidoost hoek van de kruising van de Lagedijk met de Guisweg – of begint de Leeghwaterweg hier al?

 • marjolein lensink

  Zodra er Zaanse klederdracht is gaan we zeker op de foto! Veel succes voor de mannen.

 • Carla van Twuijver

  De redactie van de “Gortige Berichten” sluit zich hierbij aan. Ook wij wensen hen veel succes.

 • Huibert Latenstein

  interessant verhaal en ik wens ze veel succes!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *