De opbouw van de jaarlijkse kermis op het Marktplein in Wormerveer is sinds vanmorgen in volle gang. De kermis gaat op woensdag 27 maart open en duurt tot en met maandag 1 april (Tweede Paasdag).

Net zoals voorgaande jaren worden er weer veiligheidsmaatregelen getroffen. Rond het kermisterrein worden hekken geplaatst. Op en rond het kermisterrein komen camera’s en extra verlichting. Ook is DEV Security weer voor de beveiliging aanwezig. Dat er meer veiligheidsmaatregelen worden genomen heeft te maken met de incidenten die de afgelopen jaren op de kermissen in Zaanstad hebben plaatsevonden. 

Prikkelarm uur

Op zaterdag 30 maart is er een prikkelarm uur van 13.00 – 14.00 uur waarbij licht en geluid worden gereduceerd en de attracties langzamer draaien. Hierdoor kunnen ook de mensen die niet goed tegen deze prikkels kunnen genieten van de kermis.

Openingstijden kermis

De kermis opent dagelijks om 13.00 uur en duurt op woensdag en donderdag tot 22.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur en op zondag en maandag tot 22.00 uur. Het opruimen van de kermis is op dinsdag 2 april.

In verband met de kermis verhuist de wekelijkse markt op het Marktplein op woensdag 27 maart voor één keer naar de Noorderstraat in Wormerveer.

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: Gemeente Zaanstad, Kermis Wormerveer, Foto’s: Michel Schermer