Vandaag o.a.: Festival PinksterZaan rond 450 jaar Zaans Ontzet én PinksterDrie (foto bovenaan), de familievoorstelling ‘Het Zaans Ontzet – Musicalproductie’ in en rondom de Bullekerk, Wandelen over water in natuurgebied het Guisveld en ‘Laatste ronde’ in De Fabriek.

De rest van de week o.a.: WK Zaanstad bij ZVV Zaandijk, laatste dag kermis in Jisp, Podium de Flux brengt een ode aan Whitney Houston in het Zaantheater, bijeenkomst Historisch Zaandam bij Wijkcentrum Dirk Prins, lezing Moestuinieren en grondverbetering door Groei & Bloei en Dansen rond de volle maan in het Rosariumpark.

 • Pinksterexpositie met Han Bennink bij Zaansgroen. De expositie is vandaag nog van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • De Pinksterkermis in Jisp. Het Molenpad is voor de inwoners van Jisp even het centrum van de wereld. De kermis eindigt dinsdag 21 mei.
 • Jonge talentvolle spelers van de Musical Academy spelen de familievoorstelling ‘Het Zaans Ontzet – Musicalproductie’ in en rondom de Bullekerk. Deze voorstelling is speciaal geschreven ter gelegenheid van 50 jaar Zaanstad en het herdenken van Het Zaans Ontzet dat in 2024 precies 450 jaar geleden heeft plaatsgevonden. De voorstelling begint om 15.00 uur. Kaarten kosten € 15,00. Je kan hier een kaartje bestellen. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
De familievoorstelling ‘Het Zaans Ontzet – Musicalproductie’ is te zien in en rondom de Bullekerk.
 • Wandelen over water in natuurgebied het Guisveld. Het pad is tussen 09.00 – 16.00 uur geopend. De route is ongeveer 4 km en deelname aan de wandeling is gratis. De vaartochten zijn volgeboekt Locatie: Wandelweg 8, Wormerveer (achter station Wormerveer).
 • Excursie vaartocht Rondje Wormer- en Jisperveld vanaf bezoekerscentrum De Poelboerderij. De vaartocht is begint om 13.30 uur. Deelname kost € 17,50 (€ 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar). Aanmelden kan door een mail te sturen. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.
 • Festival PinksterZaan op 20 en 21 mei. Er is een omvangrijke programmering van 450 jaar Zaans Ontzet én PinksterDrie. De fietsroute langs 14 voormalige schans-locaties en allerlei cultuurlocaties in de Zaanstreek, loopt ook door Westzaan. Er wordt vandaag een expositie geopend van werken van Willem Tip. De expositie in de Zuidervermaning Westzaan is tot en met Open Monumentendagen in september. In de Zuidervermaning Westzaan speelt ook de Zaanse harpiste Gonda Kaai haar zelfgemaakte vertel-voorstelling Pinkster3Vuur. Dat doet ze ook 21 mei in de Oostzijderkerk in Zaandam. Er zijn optredens door de hele Zaanstreek. Op www.pinksterzaan.nl staat meer informatie.
Er is een vertelling met harpmuziek door historica Gonda Kaai. (Foto: Gonda Kaai)
 • ‘Laatste ronde’ het vervolg op de succesfilm ‘Ventoux’ in De Fabriek. De deuren gaan al om 14.00 uur open. Voor € 12,00 krijg je deze middag een combideal van film met het Belgische fietsbier Kwaremont. Een kaartje kan je hier reserveren. Aanvang: 15.00 uur. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
Fragment uit ‘De laatste ronde’. De film is vandaag te zien in De Fabriek.

Dinsdag 21 mei

 • Het prijswinnend toneelstuk Girls and Boys met Hadewych Minis in het Zaantheater. Minis won in 2022 met dit stuk de Theo d’Or, de toneelprijs voor de meest indrukwekkende dragende rol. Aanvang 20.00 uur. Op www.zaantheater.nl staat meer informatie en kan je kaarten bestellen. Locatie: Nicolaasstraat 3, Zaandam
 • WK Zaanstad van 10.00 – 17.00 uur bij ZVV Zaandijk. WK Zaanstad is een 3 vs. 3 voetbaltoernooi voor iedereen uit de Zaanstreek van 7 – 12 jaar. Deelname is gratis en aanmelden kan (binnenkort) op de website. Locatie: Diederik Sonoyweg 20, Zaandam.
 • Het Zaans Grafisch Collectief geeft van 13.30 – 16.30 uur een expositie in de Zuidervermaning. Te zien zijn ongeveer 32 werken waar onder etsen, linosnedes, monoprints en tetraprints. De toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • De laatste dag van de Pinksterkermis in Jisp. Het Molenpad is voor de inwoners van Jisp even het centrum van de wereld.
 • Festival PinksterZaan op 21 mei. Er is een omvangrijke programmering van 450 jaar Zaans Ontzet én PinksterDrie. Op www.pinksterzaan.nl staat meer informatie.

Woensdag 22 mei

 • Podium de Flux brengt in samenwerking met het Zaantheater ‘Queen of the Night’ in het Zaantheater. Een ode aan Whitney Houston en haar greatest hits. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten zijn te koop vanaf € 23,25. Locatie: Nicolaasstraat 3, Zaandam.
 • Bijeenkomst Historisch Zaandam bij Wijkcentrum Dirk Prins. Sjaak Veth vertoont een film uit 1937 met beelden van het oude centrum van Zaandam. Na afloop kunnen vragen gesteld worden en is er gelegenheid voor napraten. Toegang is gratis, inclusief koffie of thee. Zaal open om 19.00 uur. De film begint om 19.30 uur. Locatie: A.G. Verbeekstraat 35, Zaandam.
 • Vriendjes & vriendinnetjes dag bij hockeyclub De Kraaien. Op 22 en 23 mei. Ben je tussen 6 en 12 jaar kom dan in sportkleding langs bij de Kraaien. Dan kan je gratis mee trainen met leeftijdsgenoten. Woensdag 22 mei kan dat tussen 16.00 en 17.00 uur: leeftijd: 6-7 jaar en tussen 17.00 en 18.00 uur: 8-9 jaar. Donderdag 23 mei tussen 17.15 en 18.15 uur: 10 – 11 jaar. Locatie: Zuiderweg 68a, Wijdewormer.

Donderdag 23 mei

 • Lezing Moestuinieren en grondverbetering door Groei & Bloei Zaanstreek-Waterland in De Stolp. De lezing wordt gegeven door Femke Lampe Braun, de nieuwe directeur van Groei & Bloei. De lezing begint om 19.30 uur in de Stolp. Kosten niet leden € 5,00. Leden Groei & Bloei gratis. Locatie: Kerkstraat 12, Koog aan de Zaan.
Lezing Moestuinieren en grondverbetering.
 • Stamboomcafé van de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Zaanstreek-Waterland in Wijkcentrum Dirk Prins. Inloop vanaf 19.30 uur. Begin 20.00 uur. Aanmelden via ngvzaanstreekw@gmail.com wordt op prijs gesteld. Locatie: A.G. Verbeekstraat 35, Zaandam.

Vrijdag 24 mei

 • Celine Cairo – Solo in de Zuidervermaning. Het optreden begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • Dansen rond de volle maan tussen 20.00 en 22.00 uur in het Rosariumpark. Jacob Passander vertelt een verhaal en zingt af en toe een lied. Deelnemers vertellen elkaar verhalen in de Rosarium Vriendentuin. Deelname is gratis. Meer informatie via passander@gmail.com of 06-47635401. Locatie: Rosariumpark, Krommenie
 • Inspiratie-avond ChristenUnie in kerkgebouw ‘De Ontmoeting’. Het thema: milieu, water, klimaat, natuur, duurzaam in Noord Holland en Europa. Aanvang 19.30 uur. Locatie: Parklaan 1, Zaandijk.
 • Elke Vierveijzer geeft de voorstelling ‘Drift’ in theater de KunstGreep. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 19,00. Locatie: Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Zaterdag 25 mei

 • Het Zaanse Bokketochie gaat weer van start. Vanaf 13.00 uur gaat de bokbiertap open bij Bar Bruizz in Zaandam, Het Heerenhuis in Wijdewormer, Batavia 1894 in Wormer, Café Zaanzicht in Zaandam en eetcafé De Toog in Koog aan de Zaan.
 • Caberatier / stand-up comedian Tobi Kooiman geeft de voorstelling ‘Best Of 2’ bij dorpstheater TOWN. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 19,50. Locatie: Wijdewormerplein 3, Wijdewormer.
 • Ode aan een zwembad. In de Dolphijn was het dol fijn. In het Raadhuis van Assendelft is een expositie ingericht over zwembad De Dolphijn. Het zwembad dat van 1959 tot 2000 in het centrum van Assendelft stond. Ook op zondag 26 en dinsdag 28 mei. Een expositie vol foto’s, krantenknipsels, medailles, diploma’s en zelfs een startblok. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur en dinsdag 28 mei vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur. Tevens is de ‘Special’ over de geschiedenis van Zwembad De Dolphijn te koop. Locatie: Dorpsstraat 370 in Assendelft.
Zwembad de Dolphijn in 1973.
 • Fietsen langs Zaanse kerken in het kader van 50 jaar Zaanstad. In elk kerkgebouw kan een kijkje genomen worden. Soms zijn er extra activiteiten. De fietstocht heeft geen vaste route: iedere deelnemer kan op eigen gelegenheid een eigen route uitstippelen langs kerken naar keuze. Op deze website staat de lijst met deelnemende kerken. Deelname is gratis.
 • De Eendracht Den Ilp met het trilfestival in theater de KunstGreep. Een muziekfestival voor fanfares, harmonieën en brassbands. Een initiatief van Fanfare De Eendracht met als doel om liefhebbers en muzikanten in een ontspannen setting te laten genieten van prachtige blaasmuziek. Het muziekfestival begint om 20.00 uur. Locatie: Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Braderie bij winkelcentrum ’t Kalf in Zaandam. Van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: Drielse Wetering in Zaandam.
 • Voorjaarsfeest bij kinderboerderij ’t Weidje. Er is een oude ambachtenmarkt, een springkussen en het Rad van fortuin. Je kan knutselen of een oudhollandse spelletje spelen. Van 10.00 tot 16.00 uur. Voorverkoop van spelletjeskaarten start 21 mei. Een kaartje kost € 3,50. Locatie: Spatterstraat 105a, Wormer.
 • Lunchconcert Zaans Zilver: een ode aan 50 jaar Zaanstad. Solisten en het koor van Zaans Zilver verzorgen het lunchconcert ‘Van Pont tot Brug: Noten aan de Zaan’. Het concert is vanaf 13.00 uur. Inloop vanaf 12.30 uur. Kaarten kosten € 16,00 en zijn verkrijgbaar aan de deur of via de website van de Bullekerk. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Voorjaarsbraderie Krommenie van winkeliersvereniging DOKA. Tussen 10.00 en 17.00 uur kan je in het centrum van Krommenie langs meer dan 150 kramen wandelen. Van lekkernijen tot rommeltjes. Van kleding tot hebbedingetjes. Er is van alles.
 • De finale van de Bakermat Concerten in de Wormerveerse Vermaning met de Zweedse Nanna Carling en haar Hot Jazz Friends. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 18,50. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
Nanna Carling
 • Alexander Broussard en 003 presenteren ‘The Billy Joel Experience: The Album Tour’ in de Bullekerk. Via de website van The Billy Joel Experience bepaal je als bezoeker vooraf de setlist. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 25,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • De tentoonstelling ‘Diversiteit in acrylverf’ in Huize Barkeloo. De tentoonstelling is van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. Ook op zondag 26 mei. De toegang is gratis. Locatie: Vlusch 8a, Krommenie.
 • Editie 100 van Roots aan de Zaan met Joe Broughton’s Conservatoire Folk Ensemble bij FluXus. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00 (€ 10,00 voor jongeren tot 18 jaar). Locatie: Westzijde 148, Zaandam.
 • Ben de Vries exposeert met digitaal bewerkte fotografie bij Zaansgroen. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.

Zondag 26 mei

 • Ben de Vries exposeert met digitaal bewerkte fotografie bij Zaansgroen. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Het Zaanse Bokketochie gaat weer van start. Vanaf 13.00 uur gaat de bokbiertap open bij Bar Bruizz in Zaandam, Het Heerenhuis in Wijdewormer, Batavia 1894 in Wormer, Café Zaanzicht in Zaandam en eetcafé De Toog in Koog aan de Zaan.
 • Popup Choir 80s Singalong in de Bullekerk. Maarten Bos en Tijmen de Koning nemen het publiek mee met alle hits. De singalong begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 13,50 (incl. reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Stef & Co geven een concert in het kerkje van Krommeniedijk. Stephanie Kramer en Colet Nierop zorgen voor een muzikale wereldreis van klassiek tot pop, van blues en jazz naar wereldmuziek. Het concert begint om 14.30 uur en kaarten kosten € 10,00. Locatie: Krommeniedijk 182, Krommenie.
Stef & Co geven een concert in het kerkje van Krommeniedijk. (Foto aangeleverd)
 • Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) treedt op in theater de KunstGreep. Meer informatie nog niet bekend. Locatie: Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Het jaarlijkse muziekfestival Plein Festijn met optredens van verschillende koren. Het muziekfestival is van 12.00 – 18.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Marktplein, Wormerveer.

Donderdag 30 mei

 • Fabian Franciscus geeft de cabaretvoorstelling ‘Loskomen’ in theater De Kaasfabriek. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Dorpsstraat 206, Wormer.

Vrijdag 31 mei

 • Concert in het kerkje van Markenbinnen. Lyrisch sopraan Thalia Cook-Hansen en pianist Alex Wang. Op het programma staan werken van o.a. Richard Strauss, Sergei Prokofiev en Gaetano Donizetti. Aanvang 20.15 uur. De entree is vrij. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd. Locatie: Dorpsstraat 43, Markenbinnen.
Pianist Alex Wang en lyrisch sopraan Thalia Cook-Hansen spelen in kerkje Markenbinnen.

Zondag 2 juni

 • Fiets mee met De Kift langs plekken in de Zaanstreek waar de band de ooit heeft opgetreden. Vanaf de Poelboerderij gaat de fietstocht via de Groote Weiver en de studio van De Kift naar Klauwershoek in Zaandam. Op de verschillende locaties maakt De Kift muziek. Een spreker vertelt iets over het speciale karakter of de geschiedenis van de plek. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Start 10.45 uur. Startpunt: Veerdijk 106, Wormer.

Maandag 3 juni

 • Blokfluit & viool in dialoog in De Zuidervermaning Westzaan. De blokfluit van Lucie Horsch en de viool van Rachel Podger voeren een muzikaal gesprek. Aanvang 20.15 uur. Van Bach en Telemann tot de deuntjes uit John Playfords handboek The English Dancing Master. Kaarten vanaf €10 zijn hier te bestellen. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
Lucie Horsch (foto: Simon Fowler)

Zaterdag 8 juni

 • Zaanstad 50 jaar wandeltocht bij wandelsportvereniging Laatste Loodjes. Afstanden : 10, 25, 50 km. De 50 km is ook in 2 dagen te lopen van 2 x 25 km. Starttijden 50 km: 7.00 tot 9.00, 25 en 10 km: 8.00 tot 12.00 uur. Inschrijfgeld: € 5,00, bondsleden € 4,00, leden Laatste Loodjes € 3,00. Bij voorkeur ter plekke met PIN betalen. Vooraf aanmelden heeft de voorkeur. Locatie: Wezelstraat 15, Koog aan de Zaan.
 • Veiligheidsdag van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Tussen 10.00 en 16.00 uur is jong en oud welkom bij de brandweerkazerne. Je kan in een ambulance zitten. Of zien hoe de brandweer een brand blust. Deelname ia gratis. Locatie: Prins Bernhardplein 112, Zaandam.

Zondag 9 juni

 • Zaanstad 50 jaar wandeltocht bij wandelsportvereniging Laatste Loodjes. Afstanden : 10, 25, 50 km. De 50 km is ook in 2 dagen te lopen van 2 x 25 km. Starttijden 50 km: 7.00 tot 9.00, 25 en 10 km: 8.00 tot 12.00 uur. Inschrijfgeld: € 5,00, bondsleden € 4,00, leden Laatste Loodjes € 3,00. Bij voorkeur ter plekke met PIN betalen. Vooraf aanmelden heeft de voorkeur. Locatie: Wezelstraat 15, Koog aan de Zaan.
 • De Jisperijsclub houdt in samenwerking met Stichting de Bannetocht een wandel- en fietsbannetocht. Van 9.00 tot 17.00 uur. Met verschillende startpunten. Wandelaars starten vanaf 9.00 tot 11.00 uur. Fietsers vanaf 9.00 tot 14.00 uur. Inschrijfgeld € 5,00 p/p (pin of contant). Tot 18 jaar gratis. Je kan hier meer informatie vinden.

Vrijdag 14 juni

 • Babbels Live VrijMiBo Edition met optredens van Dirty Daddies, Johnny2bad – UB40 Tribute, Crazy Pianos on Tour en Brothers of blues. Aanvang 15.00 uur. Kaarten kosten € 29,50. Op www.babbelslive.nl kan je meer informatie vinden. Locatie: Omweg, Assendelft

Zaterdag 15 juni

 • De Zaanse indierockband Lorena & the Tide speelt in de Zuidervermaning Westzaan. De band heeft een live EP in de kerk opgenomen: Lorena + The Tide: Unplugged. De vierkoppige band maakt radiovriendelijke muziek met een alternatief randje en wordt beïnvloed door artiesten als Twenty Øne Pilots, Red Hot Chili Peppers en Taylor Swift. Aanvang 20.15 uur. Een kaartje vanaf € 2,50 kan je hier reserveren. Aangevuld met een waarderingsbedrag ter plekke! Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
De Zaanse indierockband Lorena & the Tide speelt in de Zuidervermaning Westzaan.
 • Babbels Live Party Edition met o.a. DJ Paul Elstak, Gerard Joling, Marco Schuitmaker, Snollebollekes, De Sfeermakers, Vieze Jack en Kris Kross Amsterdam. Aanvang 14.00 uur. Kaarten kosten € 59,50. Op www.babbelslive.nl kan je meer informatie vinden.
 • Dag van de Architectuur: ontwerp en knutsel jouw huis van de toekomst in Buurtcentrum De Poelenburcht. Een gratis activiteit voor kinderen tot en met 12 jaar. Ontwerp onder begeleiding van beroemde architecten je eigen huis van de toekomst. Je kan een bowling-uitje winnen. Er zijn twee sessies; om 12.00 en 15.00 uur. Er is een maximum van 30 kinderen per starttijd. Je kan je hier opgeven. Locatie: Weerpad 1A, Zaandam.
 • Open dag Kooiakkers van 11.00 tot 16.00 uur in de Kalverpolder. Het eilandje Kooiakkers is een veenmos-rietland met een elzenbroekbos en onderdeel van de Kalverpolder van eigenaar Staatsbosbeheer. De werkgroep Kooiakkers van KNNV Zaanstreek- Waterland beheert voor hen dat eilandje. Je kan de Kooiakkers bereiken vanaf de Leeghwaterweg via een loopplank over de wegsloot. Het is, in oostelijke richting, ongeveer 800 meter voorbij het Sint Michael College.

Zondag 16 juni

 • Tweede editie Zomer Muziek Festival van Muziekvereniging en orkest ZFC Zaandijk. Tussen 11.00 en 17.00 uur. Met optredens en workshops. Gratis toegang. Locatie: J.J. van de Horststraat 2b, Zaandijk.

Zondag 23 juni

 • Een selectie van de finalisten van het Jan Pasveerconcours 2024 spelen in de Kerk van Krommenie dijk. Het zijn allemaal talenten van muziekschool Fluxus. Aanvang 14.30 uur. Tevens is er een expositie van Vilt Kontaktgroep met ‘Koralen Verbinden’. Toegang is vrij. Na afloop is er wel een collecte. Een plek reserveren is noodzakelijk en kan door hier te klikken of te bellen naar 06 – 10 35 19 54. Locatie: Krommeniedijk 182, Krommenie.
Een selectie van de finalisten van het Jan Pasveerconcours 2024 spelen in de Kerk . van Krommeniedijk.

Zaterdag 29 juni

 • De 9e editie van de Omloop van de Enge Wormer. Vanaf 16.30 uur. De start en finish vinden plaats bij Manege Veldt, bij de Tolbrug naar de Wijde Wormer. Organisatie Comité Engewormer 375, IJsclub Nova Zembla en STG Zaanstreek. Het is een combinatie van wedstrijd en toertocht voor alle leeftijden. Op de Facebook-pagina staat meer informatie.

Zaterdag 13 juli

 • Open dag Brandweer Wormerveer bij de kazerne. Van 10.00 tot 16.00 uur. Meerdere demonstraties en fototentoonstelling 100 jaar brandweer. Voor jong en oud. Gratis toegang. Locatie: Industrieweg 1c, Wormerveer.
 • Het ZaanFolk Festival in het Wilhelminapark (’s middags) en Café De Melterij (’s avonds). Aan het programma wordt al enige tijd gewerkt. Er zijn in elk geval 3 podia kennen: de koepel, het hooibalenpodium en het balfolkpodium. Op de website van het festival zijn de laatste ontwikkelingen te volgen.

Vrijdag 19 juli

 • De Buurtcamping in zwembad het Zwet gaat om 13.00 uur open. Buurtcamping Wormerland en Scwo hebben het evenment georganiseerd. Een deel van het terrein bij Het Zwet is dan weer omgetoverd tot camping voor en door bewoners uit de gemeente Wormerland. De inschrijving is al gestart. Via dit adres kan je inschrijven. Op deze website kan je nog meer informatie vinden. Locatie: Sternstraat 2, Wormer.

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

Van 7 mei tot en met 15 juni exposeert Willem Croese bij Chocolaterie De Cacaoboom. Tijdens zijn regelmatige wandelingen in de Noord-Hollandse duinen legt Willem met zijn camera krachtige beelden en de schoonheid van de natuur vast. ‘Struinen door de Duinen’ is de titel van de expositie. De Cacaoboom is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur. Locatie: Lagedijk 142b, Zaandijk.

De foto’s van Willem Croese zijn te zien bij Chocolaterie de Cacaoboom in Zaandijk.

Tot en met eind juli Expositie ’t Inkijkje: Piet Heijnis. Bij FluXus kan je een kijkje nemen bij een van de cursussen van de docenten. Dit keer bij keramiekdocent Piet Heijnis. Werk van zijn cursisten zijn te zien in de overdekte passage van de Verkadefabriek. De passage is open tussen 9.00 uur en 21.00 uur. Toegang is gratis. Locatie: Westzijde 168, Zaandam.

Van 15 mei tot en met 24 juni exposeren de Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars (SOK) met een in de Kunstgreep in Oostzaan. Deze keer doen 11 kunstenaars mee met nieuw werk, favorieten en werk dat nog een keer gezien mag worden. Interesse in een rondleiding, dan je via de mail aanmelden. Op de website van SOK staan actuele openingstijden en verdere informatie. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Margrieten gemaakt door Annet Schrander.

Van 17 mei tot en met 3 november ‘In the picture’ in het Honig Breethuis. zijn foto’s te zien van de fraaie historische panden aan de Lagedijk. De foto’s zijn tussen 1900 en 1910 vervaardigd door het fotoatelier H. Sanders & Co. Locatie: Lagedijk 80, Zaandijk.

De Lagedijk in 1910 ter hoogte van het papierpakhuis De Bijenkorf.

Samenstelling: Marion Kors op basis van informatie van culturele instellingen en lezers. Ook een activiteit op laten nemen? Mail naar agenda@deorkaan.nl