Open Huis bij Volkstuinvereniging Krommenie

Dagelijks passeren velen de volkstuin aan de Rosariumlaan in Krommenie. Op zaterdag 16 september krijgt iedereen de gelegenheid om deze bijzondere locatie te komen bekijken.

De Vereniging van Volkstuinders Krommenie bestaat dit jaar ook nog eens 60 jaar.

Op 1 januari 1963 werd de Vereniging van Volkstuinders Krommenie (VTV Krommenie) opgericht. De toenmalige gemeente Krommenie stelde een stuk grond ter beschikking naast de tennisbanen aan de Rosariumlaan. In het begin waren er 55 tuinen van elk 100 m2.

In 1987 is de vereniging verhuisd naar een nieuw complex aan de Westdijk, omdat gemeente Zaanstad woningen wilde gaan bouwen aan de Rosariumlaan. De leden van VTV Krommenie die niet mee wilden verhuizen bleven op het oude complex. De woningplannen van de gemeente zijn nooit doorgegaan. Sinds 2009 beheert VTV Krommenie de twee complexen.,

Open Huis

Om het jubileum te vieren organiseert VTV Krommenie op zaterdag 16 september van 14.00 – 16.00 uur een Open Huis. De imker van de tuin zal deze middag vertellen over het leven van de honingbij en het belang ervan voor de natuur.

Op de tuin worden rondleidingen gegeven door Jeroen Buys. Hij is educatief medewerker van de Heemtuin in Zaandam en vertelt deze middag over de biodiversiteit en inheemse planten.

Het accordeonduo Diatonia’s zorgt voor een muzikale omlijsting. Leden van de tuin zijn natuurlijk ook aanwezig. Zij vertellen graag meer over hun ‘groene hobby’ en zorgen voor wat lekkers te eten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *