Opgepast: poller Czaar Peterstraat vandaag terug – update: omhoog!

Vandaag – dinsdag 19 april – gaat de poller in de Czaar Peterstraat weer omhoog van 12.00 tot 18.00 uur (koopavond tot 21.00 uur). De straat wordt weer eenrichtingsverkeer: vanaf de Wilhelminabrug is het verboden de Russische Buurt in te rijden (24 uur per dag).

Bijna twee jaar geleden ging de poller omlaag. Door de werkzaamheden in de Russische Buurt moest de straat voor doorgaand verkeer open blijven.

Zaanstad:

“Om het centrum van Zaandam veiliger en aantrekkelijker te maken, is het centrum elke dag tussen 12.00 tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur afgesloten is voor doorgaand snelverkeer (auto’s en motorfietsen).”

De poller stamt uit 2017 en werd in de periode 2018-2019 ook een aantal maanden buiten werking gesteld. En nu dus ook al bijna twee jaar. Tot dusver is de poller vaker buiten dan in werking geweest.

Aanvankelijk zou de poller vorig jaar mei weer gaan werken maar dat werd een jaartje opgeschoven.

Meer weten over de poller? Tijdlijn, reparaties, botsingen, evaluaties, bezwaren… klik hier.

19 april 2022, 12:01
April 2022
Februari 2022
Augustus 2020
Zo zag het eruit (mei 2020)
Deel dit artikel:

2 reacties

  • Dave de Jong

    Het zou prettig zijn als er dan ook daadwerkelijk gehandhaafd wordt op auto’s die toch over de Poller (achter een voertuig met ontheffing) aanrijden.

    En niet zoals nu op de Beatrixbrug dat auto’s bij een geopende brug, passerende bus of ander voertuig aanrijden en geen bekeuring op de mat krijgen.

    Ik weet dat het “of Poller, of camera” is, maar bij overtreding moet er wel gehandhaafd worden.

  • Karin Singeling

    Zo’n poller…waarom eigenlijk?? Je kunt in Zaandam een kanon afschieten, zo stil .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *