Ophef rond invoering betaald parkeren Peperstraat

Op 10 mei schreef ‘Opportunity Vastgoed’ een brief naar de bewoners uit de omgeving van de Peperstraat. Ze worden uitgenodigd om aanwezig te zijn – ‘meepraten’ of ‘in gesprek te gaan over’ ontbreekt in de uitnodiging – bij een bijeenkomst over verkeer en parkeren:

‘We gaan in op thema’s als betaald parkeren en bouwverkeer.’

De ontwikkelaar probeert voor te sorteren op betaald parkeren, waar feitelijk de gemeente over gaat.

Met de ontwikkeling van het gebied is duidelijk dat parkeerplekken schaarser dan schaars zullen worden. Het is, zover wij weten, de tweede serieuze poging om betaald parkeren in de voeren in ‘project Vernieuwing Peperstraat’.

In het verleden, ten tijde van het Inverdan-project en burgemeester Ruud Vreeman is dit ook aangestipt tijdens een plenaire zitting met de bewoners: de gemoederen liepen toen zo hoog op dat overhaast het overleg gestaakt werd.

Er is indertijd een petitie gestart die veel handtekeningen opleverde. De invoering betaald parkeren is toen teruggetrokken.

De mensen van ‘Opportunity’ kennen waarschijnlijk de geschiedenis, en zien geen opportunity in een plenaire bijeenkomst (een bijeenkomst waarbij alle betrokkenen aanwezig zijn).

Daar zijn de bewoners het niet mee eens: Zij roepen op dit onderwerp open en met iedereen die hierin partij is te bespreken. Niet als ‘vinkje’ in een zogenaamd participatietraject dat ontworpen is om linksom of rechtsom in te voeren wat de ontwikkelaar voor ogen heeft.


Dit stuk is ingestuurd door een bewoner van de Peperstraat. Naam bekend bij de redactie.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Edgard Gommeren

  Maak er een park van met terrasjes. Het blijft de saaiste straat van Nederland.

 • Krijnen jaap

  Er geld daar toch al betaald parkeren

 • Berend Draaijer

  Betaalt parkeren? Zaandam staat er al vol mee, elektrische oplaadpunten nemen nu al parkeerplaatsen in van de bewoners die geen elektrische auto hebben of niet kunnen betalen moeten deze bewoners hun auto buiten Zaandam parkeren het is te zot voor woorden Mensen gebruik jullie verstand als er nog verstandige mensen zitten bij de gemeente/project ontwikkelaars.

 • hans van rheenen

  De oplaadpunten in mijn directe omgeving …

  staan overdag vooral gapend leeg te staan … waardoor overdagparkeerders plaatsen direct bij anderen voor de deur gaan beleggen. Die wederom schuiven óók weer een paar straten op.

  Soek de vouten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *