Oplichters in de boeien geslagen in Oostzaan

Oostzaan – Niet de beloofde bankpas en pincode, maar een aanhouding door politieagenten was vrijdag de opbrengst van een stel oplichters. Een 77-jarige Oostzaanse kreeg argwaan toen ze benaderd was door een zogenaamde bankmedewerker. Zij alarmeerde de politie met een aanhouding van een 20-jarige man zonder bekende woonplaats en een 27-jarige Amsterdammer als resultaat.

(Boven- en onderstaande tikten we over – copy/paste – van de website van de politie. Beter dan dat kunnen wij het niet.)

“Op vrijdagmiddag werd een 77-jarige vrouw uit Oostzaan gebeld door een zogenaamde bankmedewerkster. Zij legde de Oostzaanse uit dat oplichters het op haar geld hadden voorzien [dat klopte dus – De Orkaan]. De vrouw aan de andere kant van de lijn benadrukt dat de bank de oplichting voorkomen heeft. Er zou iemand langskomen om haar pinpas op te halen, want die was niet meer te gebruiken. Enkele minuten later stond de zogenaamde bankmedewerker voor de deur om de pas en code op te halen.

De Oostzaanse kreeg tussen het telefoontje en bezoek argwaan en nam contact op met de politie. Op het moment dat de bezoeker zich meldde bij de voordeur kreeg hij geen pinpas en pincode, maar een setje handboeien van toegesnelde politieagenten.

Op het moment van de aanhouding ging de auto, waarmee de 20-jarige bezoeker zonder bekende woonplaats aan was gekomen, er vandoor. Andere politieagenten blokkeerden de weg van de auto en konden de bestuurder, een 27-jarige man uit Amsterdam, aanhouden. De verdachten zijn ingesloten en worden verhoord.”

(de boeien komen uit het Orkaan-archief)

Deel dit artikel:

3 reacties

 • E. Renkema

  (de boeien komen uit het Orkaan-archief) Van wie waren die dan?

 • Jaap Meeuwsen

  Top gedaan van deze mevrouw zeg.
  Nu nog beweren dat ouderen kwetsbaar zijn ? Niet hè ?
  Ook hulde natuurlijk voor de politie voor het snelle reageren.

 • Willy Andiol

  Gelukkig opgelost. Tot het volgende slachtoffer in beeld komt. Ik pleit voor een maximum eenmalig bedrag voor overmaken/opname (wat jij vooraf afspreekt met je bank) om verlies te beperken en het oninteressant te maken voor oplichters. Bij hogere uitvraag eerst contact opnemen met je bank. ik denk dat voor ouderen 100 euro volstaat. Klinkt wellicht betuttelend maar kan leed voorkomen. De wind uit de zeilen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *