We plaatsen gewoon dit persbericht 1:1 door. En waarom ook niet? Alles staat erin en er is een top-foto bij geleverd.

Opnieuw hoge sprongen (polsstokhoogspringen) op het Marktplein in Wormerveer dus, net als vorig jaar. Een thuiswedstrijd voor atleet Menno Vloon dus op 2 juni.

Dit is ‘em…

 


De Urban Pole Vault Series komen dit jaar terug. In het weekend van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni trekt de polsstokhoogspringcompetitie weer door het land. Net als vorig jaar worden de steden Apeldoorn, Alpen aan den Rijn en Wormerveer aangedaan.

Naast de drie initiatiefnemers – Femke Pluim, Eelco Sintnicolaas en Menno Vloon – zijn de eerste internationale namen al vastgelegd door de organisatie. Pluim:

“Voor aankomend editie hebben we de eerste buitenlandse atleten al weten te strikken. De Afrikaans kampioen bij de vrouwen Dorra Mahfoudi springt met ons mee, maar ook de nummer drie van Afrika bij de mannen, Mejdi Chehata, komt naar Nederland. Hoe gaaf is dat!”

Competitief ziet de wedstrijd er iets anders uit dan vorig jaar. “Drie dagen achter elkaar springen bleek vorig jaar nogal intensief voor de atleten, daarom hebben wij als organisatie besloten om het schema iets anders in te steken dit jaar. Op donderdag en vrijdag zijn de kwalificatie voor op finaledag op zondag, op zaterdag is er dus een rustdag. Hiermee houden we het springniveau hoog en kunnen we de fans nog meer verrassen,” aldus Sintnicolaas.

Vloon:

“De finaledag is dit jaar in Wormerveer, dat maakt het voor mij en de lokale vereniging heel speciaal. Ik hoop dan ook met een paar goede sprongen deze prijs te kunnen pakken. Op donderdag 30 mei start de Series in Apeldoorn, op een gave nieuwe locatie. Deze maken we later bekend. In Alphen a/d Rijn springen we op vrijdagavond 31 mei weer op het Rijnplein.”