Opnieuw horeca op Zuiddijk 12

Zo’n tien jaar geleden zat het Turkse restaurant Anatolie op Zuiddijk 12. Voor het pand heeft Zaanstad nu een Drank- en Horecavergunning verleend.

Op het adres wordt Café Platonik gevestigd.

In 2014 schreven we over de verloedering van de Klauwershoek. Destijds stond ’t Saentje leeg, de grote zaal van de Kade was gesloten en Anatolie was ook al jaren dicht.

Op de plek van de bios en De Kade is inmiddels gebouwd, maar dat gold niet voor het pand waar Anatolie zat. Onder het beeld van Google Streetview uit 2009.

De verlening van de vergunning werd op 5 februari gepubliceerd door Zaanstad, belanghebbenden kunnen nog bezwaar maken.

anatolie

Deel dit artikel:

3 reacties

  • T.Lameijer

    Heb jaren een praktijk er tegen over gehad. Heb inderdaad de buurt achteruit zien gaan. Mooie panden (interieur) van b.v. Voormalig verzekering kantoor van Orden werd geweld aangedaan. Cafe’s kwamen en gingen omdat de ‘loop’ er uit was, na het sluiten van De Kade. Zal dit de zoveelste ‘wit was’ onderneming worden of ook een echt cafe voor de Zaandammers? Tijd zal het leren.

  • R.A. van Elk

    Waar nu de kade zit, hete vroeger Z9

  • Beste T.Lameijer,

    Sinds een maand of 9 zit ik met café Het Pand op de Zuiddijk 7, het Voormalig verzekering kantoor van Orden en ik heb erg mijn best gedaan het pand weer in ere te herstellen. Ik zou zeggen, kom eens een keertje kijken en zie dat er echt wel leuke cafés voor de Zaandammers zijn (en ook voor iedereen van daarbuiten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *