De Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer heeft opnieuw te kampen met een storing. Rond 15.00 uur ging de brug open voor een boot. Daarna zou de brug dicht gaan, maar ging daarna meteen weer open voor een cacaoboot. Sindsdien staat de brug open en kan niet meer dicht.

Een monteur is onderweg om de storing te verhelpen. Tot die tijd resteert er voor automobilisten, (brom)fietsers en wandelaars niets anders dan om te keren. Door speakers bij de brug wordt omgeroepen ‘De brug is in storing, u wordt geadviseerd om een andere route te kiezen’. Dat betekent dat al het verkeer over de Prins Clausbrug moet om de Zaan over te steken.

Volgens omstanders zijn er het afgelopen half uur al zo’n 100 fietsers omgekeerd. Ook automobilisten moeten een andere route zoeken.

Het is al de tweede storing in korte tijd. Anderhalve week geleden stond de brug ook al in storing. Hoe lang de storing nog gaat duren is nog niet bekend.

Update: Een sensor van de brug werkte niet goed, waardoor er een storing ontstond. Een monteur heeft het probleem verholpen. Rond 15.50 uur is de brug weer in werking gegaan.

Tekst: Redactie De Orkaan, Foto’s: Michel Schermer