Oproep van De Kift! Wie weet iets over Ons Huis?

De oer-Zaanse band De Kift bestaat meer dan 30 jaar. Ze treden op in binnen- en buitenland. In al die jaren hebben ze ook regelmatig op verschillende plekken in de Zaanstreek gespeeld.

Over de geschiedenis van een aantal van deze plekken wil De Kift een mini-documentaire serie maken. 

Eén van deze plekken is Ons Huis in Koog aan de Zaan. Daarvoor doen ze een oproep: 

‘Voor de serie zijn we zijn op zoek naar mensen die herinneringen hebben aan de tijd dat Ons Huis nog een buurthuis was; mensen die er geknutseld, gespeeld of gewerkt hebben. Ook willen we graag in contact komen met mensen die iets kunnen vertellen over de tijd dat het nog in het bezit was van de familie Honig; familieleden, personeelsleden, de kolenboer… We zijn benieuwd!’ 

Reacties kunnen gemaild worden naar: ferry@dekift.nl

Op de foto van Henk van de Leur hierboven zie je het protest in 1991 van kinderen tegen het sluiten van Ons Huis. De foto komt uit het Gemeentearchief van Zaanstad. Net als de foto hieronder.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Erik Schouten

  Ik heb een tijdje judotraining gehad in Ons huis ergens in 1980 ik woonde toen in zaandijk en kan het me nog goed herinneren omdat ik toen bij een wedstrijd mijn arm op 2 plaatsen heb gebroken

 • Pieterjan deijle

  Natuurlijk ons huis , ik zat achtereenvolgens op de kook club, judo bij meneer schone, en in het boven zaaltje op de bootjes club met docent Jan huysers , en natuurlijk een vakantie weekje in Driebergen onder leiding van de directeur de heer blom

  • Ja.dat waren hele leuke tijden meneer deijle..ik woonde in de jaren zestig pal aan de overkant in een groen houten huis..dat is gesloopt..nu staat er iets van honig..mij vader was destijds koster van de doopsgezinde kerk.
   Bent u een deijle van de groentenwinkel in de jan bestevaerstraat?

 • Ruud Baars

  Ik ging daar op de zolder naar de knutselclub bij Jan Huser in de jaren 50. Mooie herinneringen. Ons Huis, ik schreef er een 50Woordenfoto over in deze Orkaan.

 • Leo Tersmette

  Ik heb daar op judo gezeten en op een knutselclub. We gingen op kamp in Voorthuizen en Oldebroek. Mijn meisje bediende in de soos.

 • Ank Kuijt -van Dijk

  Rond 1960 heb ik daar stage gelopen. Vervolgens een opbouwkamp, en daarna geloof ik 3 weken met kinderen van verschillende leeftijden doorgebracht! Dit alles was in Overberg. Heerlijke tijd gehad. Oh ja op ,,Ons Huis heb ik ook mijn man leren kennen. Dat was Jan Kuijt, die had boven een timmerclub.volgens mij was Jansen directeur, Jan Huser was er ook en nog een vrouw, waarvan ik alleen nog weet dat ze An heette!

 • Inge Schaap

  Ik zat op balletles in de serre. En knutselen in het huis boven kookles kon je ook krijgen. En mijn oma heeft er gewerkt als huishoudster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *