Oproep: wie kent deze prent?

Eigenlijk gaat het om twee prenten, maar we vonden een rijmende kop mooier, daar zijn we heel eerlijk in.

Zojuist kregen we mail, helemaal uit Oosterhout van Jan van der Steen. Hij gaat verhuizen en hij stuitte op twee Zaanse afbeeldingen die in zijn berging lagen. We plaatsen zijn mail 1:1 (want we zijn eigenlijk ook wel benieuwd).

‘Goedendag,

Bijgaand zend ik u 2 afbeeldingen van de Zaanse schans of daar in de omgeving denk ik.

Deze prenten heb ik al heel lang in mijn bezit sinds ik in Zaandam woonde. Ze zijn uiteindelijk in de berging terechtgekomen en nu met verhuizing weer actueel aanwezig. Kunt u mij helpen de naam van de tekenaar(ster) te ontcijferen en wellicht kunt u ook een idee geven of deze prenten enige (historische) waarde hebben. Beide zijn in goede staat en achterop staat vermeld “ J. N. Does lijsten en kunsthandel Zuiddijk 71 Zaandam.

Ik dank u voor de te nemen moeite en zou ook graag indien u mij niet kunt helpen daarover een berichtje van u krijgen.’

Jan van der Steen

(mail ons deorkaan@gmail.com of reageer onder dit bericht, als je iets weet).

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Hans Kuyper

    Dit zijn twee fraaie tekeningen van Frans Mars (1903-1973). Zuinig op zijn! Veel geldelijke waarde hebben ze niet helaas, maar ze geven een mooi beeld van de Zaanse Schans in opbouw. Behalve onderwijzer en kunstenaar was Mars oprichter van De Zaansche Molen en bedenker van de naam ‘Zaanse Schans’.

  • Corrie Kossen Bleeker

    Ik dacht als signatuur W J te zien. Dacht aan Willem Jansen uit Westzaan.

  • jan de bruin

    twee tekeningen van frans mars, mooi geschenk voor het nieuwe Molenmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *