Opvang vluchtelingen in Sporthal Wormer

De sporthal in Wormer wordt eerste grootschalige crisis-noodopvang in Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Dit is in eerste instantie voor een week.

Iedere Nederlandse Veiligheidsregio is gevraagd in eerste instantie 2.000 vluchtelingen uit de Oekraïne op te vangen. Er zijn op dit moment nog niet voldoende noodopvangplaatsen. In Wormerland wordt daarom een noodopvang ingericht.

Vanavond (8 maart) worden 100 tot 150 bedden ingericht in een van de twee hallen van de sporthal aan de Spatterstraat. Als het nodig is kunnen er in de loop van de week bedden worden bijgezet aldus een mededeling op de website van de Veiligheidsregio.

De gemeentes in de regio zetten zich daarnaast in voor meer duurzame oplossingen te bieden voor de middellange termijn.

In de afgelopen 24 uur zijn er 30 mensen in Wormerland en Oostzaan aangekomen en opgevangen. Burgemeesters Judith Michel van Wormerland en Marvin Polak van Oostzaan:

“We vinden het ontzettend belangrijk om een stevige bijdrage te leveren. Want je hart breekt als je de beelden ziet van de mensen die nu op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld in hun thuisland.”

Jan Hamming, voorzitter Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland laat weten dat de veiligheidsregio alle ondersteuning die nodig is om dit te laten slagen: “Dit is keihard nodig om ervoor te zorgen dat er geen moeders en kinderen in de vrieskou staan.”

Inwoners die vragen hebben kunnen deze stellen via oekraine@wormerland.nl.

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *