Orkaan zoekt kracht(en)

Begrijp ons goed, we staan in onze kracht, we rollen uit, geven handjes en voetjes, de hei-sessies met het team verlopen harmonieus en de output snijdt hout. Maar… we verbreden graag!

Nadat het Commissariaat voor de Media per 1 februari van dit jaar De Orkaan aanwees als lokale publieke media-instelling voor Zaanstad en Wormerland is er veel gebeurd. Niet alles daarvan was zichtbaar, maar niks is geheim dus vraag vooral. 

Een van de dingen die we op ons doen-lijstje hadden staan was een warm bad vullen voor de vrijwilligers van RTV Zaanstreek. We stuurden een uitnodiging, maar -de nachtmerrie van iedereen die een feestje geeft- niemand verscheen. We zitten nog altijd met een kater en een overschot aan drank en liefde voor nieuws.

Maar we zetten ons er dapper overheen: we kijken verder. Iedereen die ziet wat er leeft aan de Zaan, die wil schrijven of filmen of podcasten, wil bijdragen aan nieuws aan de Zaan, is welkom om te mailen, te bellen of langs te komen op Het Oog (zoals ons redactiehok gedoopt werd door Kees Malingré). Ook als je geen journalistieke ervaring hebt. Wat we wel vragen is hart voor de Zaanstreek. 

Mail naar merel@deorkaan.nl, bel 06-11096059 of kom langs aan de Houthavenkade 5 in Zaandam (we zitten er geregeld onregelmatig, maar altijd van 10:00 uur tot 12:00 uur op maandagochtend, tenzij anders aangegeven op De Orkaan). 

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Joop van wessel

  eerst een ton subsidie naar binnenharken en dan anderen het werk willen laten doen?

  • Rens Kamminga

   Als je alle instanties die subsidie krijgen en voor het merendeel met vrijwilligers werken op deze manier wil bekritiseren ben je nog wel even bezig meneer van Wessel (met een hoofdletter!)

  • De Orkaan

   Beste Joop, niet elke reactie hoeft natuurlijk raak te zijn, maar het zou mooi zijn als je een beetje huiswerk doet voordat je maar wat roept. De Orkaan is in zo’n 8 jaar tijd vanuit de grond en het hart opgebouwd met eigen geld (best veel eigenlijk) en eigen tijd (ook best veel). Dat deden en doen we graag, omdat we vinden dat we er moeten zijn. Inmiddels zijn we, zonder binnen te lopen, een stichting geworden met een anbi status: een algemeen nut beogende instelling zonder winstoogmerk. Het ‘binnenharken’ van subsidie dient enkel ons beleidsplan en dat is voor iedereen, ook voor jou, hier te vinden: https://www.deorkaan.nl/zaans-nieuws-professionele-journalistiek
   Dat wij anderen het werk willen laten doen is deels waar. Maar dat komt niet voort uit het feit dat wij achterover willen leunen, we zullen het daardoor zelfs drukker krijgen. We verbreden om wat we hebben opgebouwd veilig te stellen voor als een van ons er niet meer is.
   Gelukkig dragen er al heel veel mensen bij, maar de Zaanstreek is groot en we zouden graag in alle hoeken ogen en oren (en wat daaraan vastzit) hebben.

   • Louis Dirksen

    Ach Merel, je kent die leden uit algemene vergaderingen toch wel die bij het onderdeel bestuursbeleid altijd hetzelfde kreuntje laten horen: Het is dat ik geen tijd heb maar als ik de tijd zou hebben dan zou ik het anders en zeker beter doen.

    Helaas had Jaap blijkbaar nog wat tijd over om het anders te doen, maar beter??

  • Karin Singeling

   Joop, echt, je hoeft De Orkaan niet te lezen hoor. Het mag.

 • Louis Dirksen

  Jaap is uiteraard Joop, de koffie zat er nog niet in….

 • Fred Blijestein

  Orkaan, waarom nemen jullie dit gebral van Van Wessel zo serieus? Het is toch duidelijk dat dit geraaskal alleen bedoeld is om of te beledigen of om frustraties te uiten. (misschien van een voormalig RTV Zaanstreek coryfee?)

 • Joop van Wessel

  Alsnog veel geld voor iets wat een kind van 12 ook kan

 • M. de Boer

  Laat die Joop tot raaskallen. Wat wellicht wel verduidelijken werkt, als er een soort beschrijving van de functies, die jullie op het oog hebben voor vrijwilligers ergens geplaatst worden.
  Want zomaar ergens binnen stappen als vrijwilliger is toch iets wat de mensheid tegenwoordig niet snel meer doet.

 • Joop van Wessel

  Ze kunnen ook iemand aannemen uit het doelgroepenregister of een freelancer inhuren en je mag geeneens van europeese wetgeving geen loon betalen voor werk wat andere betaald uitvoeren kijk naar de problemen bij de vrijwillige brandweer daardoor

  • Adriaan van Tulpenbaard

   Ja dat mag wel voor een paar uurtjes per week, denk bijvoorbeeld aan vrijwilligers in de kantine van een sportclub. Daardoor worden ze vereerd met een lintje of worden ze erelid gemaakt. maar als je veel uren maakt dan moeten ze je maar gewoon in dienst nemen.

  • J. Schepen

   Dit is een eindeloze discussie waar 1 iemand plezier aan beleefd.
   laat het los !
   Al die negatieve energie word je zo moe van.
   Reageren op serieuze reacties is waardevoller.
   De Orkaan is goed bezig ! Ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *