Orkaangasten 2: Wieke Hart en Rita Sterkeboer ‘Ik leerde mijn gevoel uit te zetten’

In Orkaangasten op de Radio Orkaan podcast gaat Edwin Kleiss deze zomer wekelijks in gesprek met een Zaankanter die hij (beter) wil leren kennen. Wieke Hart is een schrijfster uit Wormerveer met twee indrukwekkende boeken op haar naam. Geen vrolijke boeken maar belangrijk zijn ze wel.

Het eerste boek ‘Strafkind’ is een romanvertelling over een groot schandaal dat zich binnen de katholieke kerk openbaarde. In kloosters zijn jarenlang kinderen onderworpen aan een vreselijke vorm van uitbuiting en dwangarbeid. Dit gebeurde ook in Nederland.

Na het schrijven van het verhaal ontmoette ze Rita Sterkeboer. Rita groeide onder verschrikkelijke omstandigheden op in de Amsterdamse Pijlsteeg met een moeder die haar verhuurde aan mannen. Uiteindelijk kwam ze terecht bij de Zusters van de Goede Herder waar ze jarenlang aan dwangarbeid werd onderworpen.

.Samen met Wieke reed Edwin naar Almere voor een bijzondere ontmoeting in de huiskamer van Rita:

Haar levensverhaal komt deels voor in ‘Strafkind’ maar het vormde ook de basis voor het tweede boek van Wieke dat ze samen schreven. De biografie ‘Lief wezen’. De boeken ‘Strafkind’ en ‘Lief wezen’ verschenen bij Just Publishers.

Wil je een Orkaangast tippen? Mail ons dan: info@deorkaan.nl

Muziek: De Kift – Orenmens.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *