Terwijl wethouder Gerard Slegers zijn bommetje maakt in het vers geopende buitenbad van de Crommenije, halen de ouwetjes op de redactie herinneringen op aan winters waarin er geschaatst kon worden op straat.

Daarbij wisselen ze wijsheden uit van ellende die ze zelf door schade en schande hebben ondervonden: lik niet aan een lantaarnpaal, en eet geen gele sneeuw. 

Koning Winter komt eraan! En een van de ander tips die we kregen was: haal je schaatsen uit het vet, en zorg dat ze op scherpte zijn!

We appten Johan Duineveld van sportspeciaalzaak Sport en Vrije Tijd uit Krommenie gisteravond om te vragen of hij onze ijzertjes ff zou willen aanscherpen. Hij beloofde het klusje te klaren maar zei ook:  

‘Het gaat even anders dan we gewend zijn. Afspraken maken voor halen en brengen. Online betalen, met een tikkie of met onze mobiele PIN. De telefoon gaat de hele dag en de bestellingen gaan sneller dan onze voorraad. Vanavond overwerken, te weinig tijd ondanks de lockdown.

Of we er wat aan gaan verdienen met al dat opsturen geen idee, maar we klagen niet. Gelukkig mogen we straks na 21:00 nog even met de hond naar buiten, even rust.’

Vandaag nieuwe kansen!