Op zondagmiddag 1 november speelt OrkestZ in het Zaantheater: 166 Zaanse basischoolleerlingen spelen onder meer Samba’s, Cha, Cha’s, Beethoven en rock.

Special guest is de Zaanse trompettiste Melissa Venema.

Het jeugdige OrkestZ bestaat uit leerlingen van de Zaanse muziekverenigingen en leerlingen van 13 verschillende basisscholen uit de hele Zaanstreek.

Het gaat onder andere om leerlingen van De Werf in Zaandijk, de Bijenkorf, Ayundo en de Delta in Assendelft, Het Baken en Het Eiland in Zaandam, de Kroosduiker in Westzaan, Wormerwieken in Wormer, de Komeet en de Evenaar in Krommenie.

orkestz 1

Dankzij het project hebben er nu al meer dan honderd muziekles. Deze weken is er fiks geoefende door de jonge artiesten. De generale repetitie is op 1 november ’s morgens in het Saenredamcollege in Zaandijk.

Bij het project zijn acht muziekcoaches (docenten en dirigenten van de verenigingen) betrokken die helpen met het instuderen van het repertoire (de foto’s op de deze pagina’s).

orkestz 5

De première van OrkestZ om 1 november is om 15.30 uur. Kaarten (via zaantheater) kosten  € 6,00 (inclusief drankje) waardoor het concert voor iedereen toegankelijk is.

OrkestZ heeft een website, een Facebookpagina en een Twitteraccount. Ook in de week van 12 oktober zijn er gezamenlijke repetities – op de website meer informatie.

orkestz 6