Oud-burgemeester Faber op bühne van Zaantheater

In december viert het Zaantheater haar 20-jarig bestaan met een jubileumvoorstelling waarbij veel Zaankanters en ex-Zaankanters op het toneel staan.

Eén daarvan is oud-burgemeester Geke Faber die hier als ravissante femme-fatale is uitgedost naast Juvat Westendorp van de Juvat Dance Academy.

Van 11 t/m 16 december is de ‘Notenkraker’ naar het beroemde ballet van Tsjaikovski in de grote zaal van het Zaantheater te zien. Het ballet is bewerkt tot muziektheaterspektakel, een “komedie, met hier en daar een dansje” aldus het persbericht van het Zaantheater.

De cast bestaat verder uit Wivineke van Groningen (Soldaat van Oranje, Het Thrillertheater), Bart Klever (Mooi weer vandaag, Flikken Rotterdam, Klem), Sarah Bannier (Minoes, De Luizenmoeder), Sam Eggenhuizen (ooit horeca-medewerker van het Zaantheater, nu acteur en operazanger), Bruun Kuijt (regisseur, maar ook acteur in bv. Elif en Echte Mannen), Sjoerd Beekes (Zaans kleinkunstenaar) en vijf jonge Zaanse talenten van de jeugdtheaterscholen (Simo El Badmoussi, Sterre Hammer, Hayley Trahair, Morrison Vet en Sven Hoopman).

De acteurs worden aangevuld met een groep Zaanse spelers die bestaat uit Ellen Jansen, Imbert Diepgrond, Laura Lourier, Lesley Geusebroek, Thijs Huppen, Yvon Jordans, Chris Boots, Els de Jong, Kirsten Wieland, Lisa Wit, Maritha Mul, Mette Blokland, Patrick Sins en Daan Breeschoten.

Het Zaantheater is in januari een crowdfundingsactie gestart en veel mensen hebben zich al aangemeld als donateur. Kijk daarvoor op www.zaantheater.nl. De kaartverkoop start op vrijdag 18 mei. Hieronder nogmaals Geke Faber en Juvat Westendorp (foto’s Bart Homburg).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *