Oud-International Rinus Israël (75) volgt de recent ontslagen trainer Imdat Ilguy op bij de Oostzaanse derde divisieclub OFC.

Israël is al vijf jaar niet meer actief in het betaald voetbal. Hij speelde voor Feyenoord en PEC en was trainer bij PEC Zwolle, Feyenoord, FC Den Bosch, ADO Den Haag en het Haarlemse Young Boys. Israël was ook actief in de Verenigde Arabische Emiraten, Roemenië, Griekenland en Ghana.

Imdat Ilguy werd aan de kant gezet omdat de resultaten van het laatste jaren pijlsnel gepromoveerde OFC dit seizoen tegenvielen. In plaats van kans op promotie moet OFC oppassen dat de club niet degradeert. Nu.nl:

De club staat nu met 33 punten uit 27 wedstrijden op de twaalfde plaats en het gat met nummer achttien en hekkensluiter Jong FC Den Bosch bedraagt tien punten. Komende zondag zit Israël voor het eerst op de bank bij OFC, dat om 14.30 uur uit speelt tegen UDI’19.

De club hangt nog steeds een onderzoek van de FIOD naar zwart geld boven het hoofd. Als er onregelmatigheden bij de club worden aangetroffen zal dat ook gevolgen hebben voor de financiële positie terwijl de KNVB dat ook niet zonder consequenties zal laten passeren.

Lees hier ons OFC-dossier.