Oud-voorzitter KZ Alfred Ankum Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Korfbalclub KZ werd in 2010, het jaar dat de club 100 werd, kampioen van Nederland. Het gebeurde in het ’tijdperk Ankum’. Voorzitter Alfred Ankum draagt vanavond na negentien jaar de voorzittershamer over aan Corrie Noom.

Voor die afgelopen 19 jaar, zijn bijdrage aan de topsport in het algemeen en de korfbalsport in de Zaanstreek in het bijzonder, is Ankum vanavond door burgemeester Ruud Vreeman benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Alfred Ankum begon op zijn 19e als lid van de jeugdcommissie van KZ/Hiltex. In 1988 trad hij toe als bestuurslid en verzorgde hij de trainingen en coaching van de jeugdteams. In 1998 werd hij voorzitter van de club met als belangrijke ambitie van KZ/Hiltex een landelijke topclub te maken.

Ankum was ook een drijvende kracht achter de realisatie van Topsportcentrum De Koog. Afgelopen twee jaar heeft hij zich bijna fulltime ingezet voor de inrichting van het Topsportcentrum De Koog. KZ/Hiltex is een van de belangrijkste gebruikers van dit Topsportcentrum.

Op initiatief van Alfred Ankum en zijn vereniging werd er in 2016 een Europees Kwalificatietoernooi Volleybal georganiseerd en in hetzelfde jaar een tophandbal-evenement met het Nederlands herenteam, Zuid Korea, België en Kras-Volendam. Daarmee leverde hij een belangrijke bijdrage aan het topsportklimaat in Zaanstad.

Foto van Marco Steensma van de website van KZ/Hiltex, bij het afscheid van Ankum werd het plein voor de sporthal tot L.A. Ankumplein omgedoopt. Links op de foto staat Natascha Stroo die hem namens de vereniging toesprak.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *