Oude ‘Schatrijk’-school wacht nog 5 à 10 jaar op definitieve bestemming

De oude Schatrijk-school op de hoek van de Wandelweg en de Johan Vermeerkade in Wormerveer (voorheen Willem Zijlstraschool) krijgt de komende jaren een tijdelijke bestemming.

In het pand komen de Speelgoed- en Kinderkledingbank van Joyce Jansen en de Next Level Chill Academy / dansschool Jemisquare van Miriam de Boer

Volgens Zaanstad (eigenaar van het pand) is de nieuwe tijdelijke bestemming nog niet 100 procent rond.

De Speelgoedbank begon in het Zonnehuis in Wormerveer en verhuisde begin 2021 naar de leegstaande Menebafabriek. Die fabriek wordt deze zomer gesloopt.

Miriam de Boer zat met naar dansschool aan het Krommenierpad in Wormerveer en het afgelopen jaar ook in de Menebafabriek.

Zaanstad verwacht dat op ‘middellange termijn’ (5 à 10 jaar) Bunge Loders-Croklaan dat aan de overkant van de Wandelweg zit, zal verhuizen. Pas dan wordt er een ‘gebiedsontwikkelingstraject’ gestart waarbij ook gekeken wordt naar een nieuwe bestemming voor het schoolgebouw. Dat zal in de praktijk neerkomen op langdurig tijdelijk gebruik. Bunge Loders-Croklaan wil naar Hoogtij, maar de daadwerkelijke verhuizing kan nog jaren op zich laten wachten.

Waarom daarop gewacht moet worden voor de ontwikkeling van het schoolgebouw is overigens niet duidelijk.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *