Oudere dame te water, ambulance staat vast voor defecte Poelsluis

Zaterdagavond – 24 juni – raakte rond 19.00 uur een oudere dame te water in Wormer. De vrouw wilde vanaf een steiger een boot opstappen en kwam hierbij ten val. De ambulance werd opgeroepen, maar kon door een defect aan de Poelsluis niet bij de vrouw komen.

Zowel de brug als de sluis werkten niet. De brug stond al een aantal uur open, waardoor het verkeer niet via de Veerdijk de Wormerringdijk kon bereiken. Ook de hulpverleningsdiensten kwamen voor een open brug te staan. De ambulancemedewerkers hebben de ambulance laten staan en zijn met hulp van mensen op een bootje op het Zwet over het water naar het slachtoffer gegaan.

Eenmaal bij de vrouw aangekomen lag zij ondertussen in een bootje. Het bootje werd iets verder naar de graskant gevaren, waar de ambulancemedewerkers door de brandweer werden geholpen om de vrouw uit het bootje te tillen. De brandweer was ook met een bus en boot aanwezig. Deze zouden ze te water laten, om de vrouw terug te vervoeren over het water naar de ambulance. Gelukkig was dit niet nodig, want tijdens de hulpverlening kon de brug na enige tijd toch dicht. De vrouw kon hierdoor in de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De vrouw heeft door de val vermoedelijk haar heup gebroken of uit de kom.

Doordat de sluis al drie tot vier uur defect was, lagen er meerdere bootjes vast. Zij konden geen kant meer op. Doordat de sluis gelukkig weer is gaan werken, hebben ook de bootjes hun weg kunnen vervolgen.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *