Overval Dekamarkt: dader voortvluchtig

Vanavond rond 18:35 uur werd de Dekamarkt aan het Zilverschoonplein in Zaandam overvallen.

Er zijn geen (lichamelijke) gewonden gevallen. De dader is er met onbekende buit vandoor gegaan. Hij is nog niet in de kraag gevat.

De politie vraagt je uit te kijken naar een man van zo’n 1.80 meter, met een zwarte pet met witte opdruk (al kan hij die inmiddels gedumpt hebben), hij was in het donker gekleed en vertrok te voet.

UPDATE: Onderstaand bericht verscheen later op de site van de politie.

“Aan het begin van de avond kwam een man met gezichtsbedekking de winkel binnen en liep direct naar de kassa. Hij bedreigde één van de medewerkers en eiste geld. Daarna vluchtte hij met een onbekend geldbedrag weer de winkel uit. De politie werd gealarmeerd en is direct met meerdere eenheden een zoekactie gestart. Hierbij werd ook een surveillancehond ingezet en via Burgernet aan mensen in de omgeving gevraagd uit te kijken naar de verdachte. Uiteindelijk werd de man niet meer gevonden.

De dader was een man rond de 1,80 meter lang en had een normaal postuur. Hij droeg donkere kleding en een zwarte pet met een witte opdruk. Tijdens de overval had hij zijn gezicht geheel bedekt.

Voor het onderzoek is de politie nog op zoek naar getuigen en beeldmateriaal. Heeft u rond 18:30 uur de overval of de verdachte in de omgeving gezien? Heeft u een camera in de buurt van het Zilverschoonplein bij uw woning, bedrijf of auto en beelden van de mogelijke verdachte? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt uw tips en beelden ook direct toesturen via het tipformulier.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Sander Van Ierschot

    Goede beschrijving van de dader. Man van 1,80. Zwarte kleding. Pet. Loopt hier een man 1,80 ongeveer (meetlint vergeten mee te nemen), zwarte broek, rode trui! Onee dan is het zeker niet de dader.

    Was het heerschap dik, dun, atletisch, krullenbol, huidskleur, taal, lijken mij onontbeerlijk om de juiste man staande te houden. Burger arrest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *