Beelden van een overval op 4 februari op een 88-jarige bewoonster van verzorgingstehuis de Acht Staten aan de Warmoesstraat / Wandelweg in Wormerveer waren vanavond te zien in Opsporing Verzocht.

De beelden van de overvaller laten een lange blonde jongeman met kortgeknipt haar zien. Hij droeg donkere kleding en sprak accentloos Nederlands.

De bewoonster van het verzorgingstehuis stapt rond 15.00 uur in bed. Ongeveer een kwartier later hoort ze geluid vanuit haar woonkamer. Vanwege haar visuele beperking vertrouwt zij op geluiden. Eventjes denkt mevrouw nog dat het misschien haar zoon of een verpleegster is.

Enkele seconden later wordt een jas over de bewoonster gegooid. Direct werpt zij deze af en ziet ze vaag de indringer naast haar bed staan. Hij neemt geen blad voor de mond: “Kun je mij zien?”

In de woning zijn twee kasten en in één daarvan staat een lege kluis. De indringer weet de weg en grijpt de kluis. Hij pakt deze onder zijn arm en neemt ook de boodschappentrolley van de bewoonster mee om de kluis in te vervoeren. Vermoedelijk was hij ervan op de hoogte dat mevrouw een kluis had. De boodschappentrolley was blauw en met grijze wielen.

https://youtu.be/EMm-zXR5Diw

De politie vraagt wie zondag 4 februari iets verdachts heeft gezien in de buurt van het verzorgingstehuis.