Paaltjes verliefd?

De verkeersremmende verzinkbare paaltjes op de Hogendijk in Zaandam die in 2014 ter hoogte van café The Blacksmith zijn aangebracht zijn…. nader tot elkaar gekomen?

Zijn ze verliefd? Spannen ze samen? Hebben ze wat met elkaar?

Het zou zomaar eens een Zaans sprookje kunnen zijn, twee plaatjes die na twee jaar lang hunkeren midden in de nacht elkaar opgezocht hebben.

Het zou kunnen… we hebben dat niet gecheckt bij de afdeling Realisatie & Beheer van de Gemeente Zaanstad. Wij houden vast aan het sprookje van de verliefde paaltjes.

Hier de situatie in 2014:

paaltjes_ hogedijk

En dit zijn dezelfde paaltjes deze week: paaltjes hogendijk 2016

Deel dit artikel:

7 reacties

 • dirk

  je verzint het niet……….

 • Broekjevol de 3e

  Misschien omdat de twee paaltjes bij elkaar meer ruimte overlaten voor de bakfiets kamikaze?

 • Jacob reitsma

  Er is ook nog de mysterieuze verdwijning van twee paaltjes bij het begin van de Falster op het Eiland. Van de ene op de andere dag waren ze verdwennen de afgelopen week. De bewoners vrezen de terugkeer van auto’s in de smalle kinderrijke straat. Is er een link met de paaltjes op de Hogendijk? Zijn de Eiland paaltjes op reis? Of het slachtoffer van ontvoering? Het enige dat we zeker weten is dat ze weg zijn, dat staat als een paal boven water

 • Rob

  Dat soort paaltjes is levensgevaarlijk voor fietsers. Er gebeuren jaarlijks duizenden ongelukken door. Een (veel) langere paal met en bord erop zou al veel beter opvallen, maar beter nog is helemaal weghalen.

  Het enige voordeel van deze herplaatsing is dat de ruimte links en rechts groter is geworden.

  • sonja puhl

   Gelukkig. Dit is een verbetering. Heeft even geduurd, maar ja wijsheid komt met de jaren. De Fietsersbond pleit al jaren voor goed beleid m.b.t
   fietspaaltjes. En onze goede raad aan de gemeente is nog steeds gratis. 2 Jaar geleden al advies gegeven over deze paaltjes

 • Anne

  Er is duidelijk een paaltjesmonster bezig in Zaandam!
  Bij de Perim zijn de rode paaltjes ineens van twee stoepen verdwenen omdat het monster vindt dat de stoep daar een “inritmogelijkheid” is (er zijn er al drie, maar dat terzijde). Nu loop je nietsvermoedend de flat uit, over de stoep naar de Rode Zee, scheurt er ineens een auto/busje via de “inritmogelijkheid” het parkeerterrein op.
  Het is wachten op ongelukken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *