De Padlaan is een terugkerend thema. De straat in Krommenie is volgens omwonenden een racebaan geworden, zorgt voor veel overlast en wordt vaak gebruikt om files te vermijden. Daarom komt de buurt op 18 mei in actie en gaat demonstreren voor een veiligere straat.

Ruim 7000 auto’s rijden dagelijks door de Padlaan. De een scheurt er voorbij, de ander houdt zich wel aan de snelheid. Omwonenden ervaren overlast en onveiligheid. Ook zou er geluids- en fijnstofoverlast zijn.

De buurtbewoners zijn het zat en organiseren, samen met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Zaanstad, een Verkeersmiddag. Op 18 mei om 12.30 uur is iedereen welkom om mee te doen.

’s Middags komt wethouder Gerard Slegers langs. Hij opent het evenement en zal aandacht vragen voor een snelheidslimiet van 30 km per uur. Rond 13:00 zal er een remwegdemonstratie gegeven worden door Incentive Company. Dit zal inzicht geven in de stopafstand bij verschillende snelheden.

Of de actie voor verandering zal zorgen is nog onduidelijk.

Eerder schreven we over de situatie van de Padlaan. Het is onduidelijk of het nu eenrichtingsverkeer is en hoe hard je er mag rijden. Om de haverklap verdwenen er borden, maar werden er evenveel teruggeplaatst. Buurtbewoners hopen met de verkeersmiddag aandacht te vragen voor een veiligere weg. 

Door: Sascha Timmerman