Pakt 100-jarig RCZ de titel?

Koploper RCZ kan dit weekend al kampioen worden in de 4e klasse D. SVA kan een stap zetten richting het veroveren van de titel in de derde periode (3e klasse B).

Derby’s op zaterdag: Zaanlandia – RCZ, Westzaan – Rood Wit Zaandam en Jisp – WSV’30. Op zondag: WSV’30 – Hercules.

3e klasse A zaterdag

ZCFC staat voor een bijna onmogelijke opgave om de nacompetitie te ontlopen. Sowieso zijn er twee overwinning nodig, te beginnen dit weekend op nummer 2 Stormvogels. Bij elk ander resultaat is de ploeg definitief veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie.

4 klasse B zaterdag

In de onderlinge duels Zaanlandia – RCZ (zat) en Westzaan (zat) – Rood Wit Z (zat) zullen waarschijnlijk de eerste beslissingen gaan vallen, wie er dit seizoen zal degraderen naar de nieuw te vormen 5e klasse. Hekkensluiter Jisp speelt de derby tegen WSV’30 en is sowieso afhankelijk van de resultaten in de andere degradatiewedstrijden

Klik hier voor het volledige programma met alle Zaanse ploegen bij de heren

2e klasse A zondag

KFC heeft zich nog steeds niet definitief veilig kunnen spelen. Mede gezien het programma van de concurrenten die onder KFC staan, is een overwinning op nummer 5 Kleine Sluis noodzakelijk.  

 3e klasse B zondag

Koplopers Hercules Zaandam en Saenden hebben beide 56 punten. Hercules Zaandam gaat op bezoek bij WSV’30 dat nergens meer voor speelt en Saenden reist af naar Koedijk dat nog in volle strijd is voor een plek in de nacompetitie. SVA staat er het beste voor in de 3e periode en speelt bij Vrone.

 4e klasse D zondag

Koploper RCZ kan dit weekend al kampioen worden. Daarvoor is een thuisoverwinning op de nummer 11 Olympia Haarlem nodig en moet concurrent BSM verliezen bij nummer 5 Zaandijk. Zaandijk strijdt samen met Westzaan en Rood Wit Z nog volop om een plek in de nacompetitie.

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie. Foto: Marjolein Lensink.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *