Palenpest #5

Viermaal eerder kwam de Zaandijkse palenpest al langs op De Orkaan. Op de hoek Berkenweg – Guisweg kwam een paal met een waarschuwingsbord.

Na één dag kreeg het een eerste tikkie en snel daarna nog wat opdoffers en tenslotte de doodklap. Een nieuw exemplaar werd geplaatst maar die hield het niet veel langer uit.

Even leek de gemeente het op te geven, maar begin juli kwam er toch een nieuw bord met dito paal. Die werd alleen niet in het midden geplaatst maar aan de rechterkant van het trottoir. Wij gingen ervan uit dat het verhaal daar stopte. Maar neen. Bert Versteeg mailde ons:

Je dacht waarschijnlijk dat de palensoap in Zaandijk op de kruising Guisweg / Berkenweg tabé was maar niets is minder waar. Na het laatste bericht op de Orkaan (5/7/22) toen de paal met het waarschuwingsbord naar het trottoir aan de rechterkant was verplaatst was het een tijdje stil. Maar toen ik woensdagmiddag 10/8 langsfietste zag ik tot mijn stomme verbazing dat de gemeente nu een druppel heeft geplaatst met daarin 2 gele paaltjes met daarop een heel klein pijltje!

Bert Versteeg

Bert tikte nog even verder:

Ik heb het idee dat de gemeente het er niet veiliger op heeft gemaakt want zoals op de foto`s is te zien beginnen de witte trottoirbanden al aardig zwart te worden van het rubber van (vracht)wagenbanden! De bocht is een stuk krapper geworden en een vrachtwagen komende vanaf de Guisweg zal nu de bocht ruimer moeten maken. Ik vermoed daarom dan ook dat paaltjes binnen afzienbare tijd zijn platgereden en dat ook de druppel in elkaar zal worden gereden door een vrachtwagen! mvg Bert

Het lijkt er dus op dat dit nog niet het laatste deel zal zijn.

Lees hier deel I en deel II en deel III en deel IV van de Palenpest.

Mark I (april, Monique Anrochte)
Mark II (mei)
Mark III (juni), Monique Anrochte: “De paal heeft gewonnen!” Wij vinden het eerder een gevalletje van “De paal geeft zich gewonnen.”
Mark IV
Bert Versteeg (augustus 2022)
Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *